Werkzaamheden

Werkzaamheden Vossemeersebrug: dicht voor autoverkeer van 20 maart - 7 april 2023

Gepubliceerd op: 15 februari 2023 - Laatste update: 14 april 2023, 09:11

De Vossemeersebrug is van maandag 20 maart tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De hangeraansluitingen van de brug worden dan vrijgemaakt van corrosie en geconserveerd. De stremming is nodig om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug.

Werkzaamheden Vossemeersebrug

De Vossemeersebrug is een stalen boogbrug over het Schelde-Rijnkanaal. De hangeraansluitingen van de brug hebben onderhoud nodig. Deze verbinden de hangerstangen met de boog, en het wegdek.

Het onderhoud aan de hangeraansluitingen is van belang om deze te beschermen. Om dit te doen wordt corrosie verwijderd, vervolgens worden meerdere verflagen aangebracht ter bescherming. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit hoogwerkers die op de brug staan.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de brug te stremmen voor autoverkeer.

Vossemeersebrug afgesloten voor autoverkeer

De Vossemeersebrug is van maandag 20 maart 06.00 tot en met vrijdag 7 april 23.00 uur dicht voor autoverkeer. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug. Autoverkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Slaakbrug bij Sint-Philipsland.

De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven, en loopt via de Molenweg – N257 (Zeelandweg-West) – Provincialeweg en N656 (Krabbekreekweg en Broekseweg) en vice versa.

De extra reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten. Voor de scheepvaart op het Schelde-Rijnkanaal leiden de werkzaamheden niet tot hinder.

Meer informatie werkzaamheden Vossemeersebrug

Op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland is meer informatie te vinden over de werkzaamheden. Vragen over de werkzaamheden kunnen worden gesteld via de landelijke gratis informatielijn op 0800-8002.