Nieuwsbericht

Collegetour over afzinken tunneldelen Blankenburgverbinding

Gepubliceerd op: 23 februari 2023

Eind maart 2023 wordt het eerste tunneldeel van de Maasdeltatunnel afgezonken naar de bodem van het Scheur. Op 8 en 14 maart 2023 organiseren we samen met bouwcombinatie BAAK 2 collegetours over de bouw en aanleg van de Maasdeltatunnel.

Specialisten van BAAK, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam staan uitgebreid stil bij hoe deze operatie precies in zijn werk gaat en vertellen over wat er allemaal bij komt kijken.

Aanmelden collegetour

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de Blankenburgverbinding voor deze speciale edities van de collegetour op 8 maart in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen of op 14 maart in muziektheater De Ontmoeting in Rozenburg. De deuren gaan om 19.00 uur open. De collegetour begint om 19.30 uur en duurt tot 20.45 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten en een drankje te drinken.

Tribunes bij afzinken

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg A24 tussen de A20 bij Vlaardingen en de A15 bij Rozenburg. Het afzinken van de tunneldelen van de Maasdeltatunnel is een belangrijke stap in het voltooien van de Blankenburgverbinding. Op de ‘afzinkdagen’, die gepland zijn op vrijdag 31 maart en zaterdag 15 april, worden tribunes neergezet. Iedereen die geïnteresseerd is kan komen kijken naar de tunneldelen die komen aanvaren, gemanoeuvreerd worden en uiteindelijk onder water verdwijnen. Ook hiervoor is aanmelden mogelijk via de website van Blankenburgverbinding.