Nieuwsbericht

Heel: bedientijden sluis Heel uitgebreid

Gepubliceerd op: 24 november 2022 - Laatste update: 24 november 2022, 12:13

Maandag 21 november 2022 besloot Rijkswaterstaat om de bediening van sluis Heel en de Sint Servaasbrug in Maastricht te beperken tot overdag. Dit in verband met het beperkte zicht via de camera’s.

Na overleg met de brancheorganisaties is de bediening bij sluis Heel sinds vandaag verruimd.

Bediening sluis Heel

Vanaf donderdagmiddag 24 november 2022 vanaf 15.00 uur bedienen we sluis Heel tijdelijk decentraal. Daardoor is scheepvaart vanaf 24 november overdag en ’s avonds mogelijk tussen 07.00 en 23.00 uur.

Op dit moment zijn we bezig om een extra verkeersregelaar in te kunnen zetten, waardoor dag en nacht bediening mogelijk zou zijn. Zodra dit geregeld is, delen we deze informatie via de gebruikelijke kanalen.

Bediening Sint Servaasbrug

Ook de Sint Servaasbrug wordt vanaf maandag 21 november 2022 alleen bediend tussen 09.00 en 17.00 uur. Op dit moment wordt de mogelijkheid bekeken om de Servaasbrug omhoog te zetten.

Dit zou betekenen dat alle scheepvaart, ook tijdens slecht weer of in het donker, de brug kan passeren. We gaan hierover in overleg met de gemeente. Als er meer informatie beschikbaar is wordt dit via de gebruikelijke kanalen gedeeld.

Het uiten van onvrede

De brancheorganisaties KBN en ASV hebben direct na het besluit hun onvrede laten weten aan Rijkswaterstaat. Wij begrijpen dit gevoel en hun signalen hebben er mede toe geleid dat er met spoed is gezocht naar een tijdelijke oplossing voor de korte termijn.