Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat presenteert schetsontwerp aanleg getijdenatuur in het Gors en de Aanwas (Boven-Merwede)

Gepubliceerd op: 14 september 2022 - Laatste update: 16 september 2022, 11:59

Het Gors en de Aanwas is één van de unieke zoetwatergebieden in Nederland onder invloed van getijrivier de Merwede. Het gebied is door de aanleg van kribben en langsdammen aangeslibd en achter de oeverwallen is de invloed van het getij beperkt.

We hebben dit gebied bekeken als belangrijke locatie voor het herstellen van leefgebied door de aanleg van getijdenatuur. Op 20 september 2022 lichten we toe hoe de ontwikkeling van getijdenatuur in de Boven- en Beneden-Merwede er uit kan zien.

Herstel leefgebied

We laten het conceptontwerp voor de aanleg van getijdenatuur zien tijdens een inloopavond in dorpshuis De Bolderik. Onze experts zijn aanwezig om vragen te beantwoorden, het ontwerp toe te lichten en te vertellen waarom zij juist in Het Gors en de Aanwas getijdennatuur willen verbeteren.

Datum: 20 september 2022

Tijd: Inloop tussen 19.00 en 20.30 uur

Locatie: De Bolderik, Nanningh Keyserstraat 2 te Sleeuwijk

Aanmelden: Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de projectpagina Herstel leefgebied Sliedrechtse Biesbosch (Merwedes). Daar is ook het schetsontwerp met aanvullende informatie te vinden.

Aanleg getijdenatuur

Om de waterkwaliteit en ecologie te verbeteren, verkennen we mogelijkheden voor de aanleg van 60,5 ha getijdenatuur in het gebied langs de Boven- en Beneden-Merwede, zo ongeveer van Gorinchem tot Dordrecht. Verschillende locaties zijn hiervoor onderzocht waaronder het Gors en de Aanwas.