Werkzaamheden

A20: afsluiting tussen Vlaardingen-West en Maassluis; 22 - 25 juli 2022

Gepubliceerd op: 13 juli 2022 - Laatste update: 14 juli 2022, 10:36

Van vrijdag 22 juli 22.00 tot maandag 25 juli 05.00 uur is de snelweg A20 richting Hoek van Holland afgesloten tussen oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) en afrit 7 Maassluis. De oprit bij de Marathonweg is al vanaf 21.00 uur afgesloten. Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook afgesloten.

De afsluiting is nodig om de noordelijke rijbaan van de A20 op zijn definitieve plek te leggen (naast diverse andere werkzaamheden aan dit deel van de A20).

Reizigers wordt aangeraden hoofdomleidingsroutes te volgen

Doorgaand verkeer richting Hoek van Holland wordt omgeleid via de snelweg A4 en de autoweg N223. De ervaring leert dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen in Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen van meer dan een half uur. 

Reizigers wordt aangeraden om de hoofdomleidingsroutes te volgen, de metro te nemen of om op de fiets te stappen. De hoofdomleidingsroutes zijn weliswaar langer maar sneller omdat het verkeer op deze wegen goed doorstroomt. De Broekpolderweg en de Zuidbuurt zijn alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars verwijzen automobilisten naar de omleidingsroutes.

Meer informatie

Op de website van de Blankenburgverbinding is alle informatie over de werkzaamheden aan de A20 te vinden. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Informatie staat ook in de Blankenburgverbinding bouwapp die via de appstore te verkrijgen is. 

Kijk voor meer verkeersinformatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of op de website van VanAnaarBeter. Of bel met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.