Start werkzaamheden aan fietspad over brug Grave

Nieuwsbericht

Start werkzaamheden aan fietspad over brug Grave

Gepubliceerd op: 22 juni 2022 - Laatste update: 24 juni 2022, 09:33

Maandag 20 juni 2022, is Rijkswaterstaat gestart met werkzaamheden aan het fietspad over brug Grave. Dat betekent dat onder meer fietsers het fietspad niet kunnen gebruiken. Voor hen zijn pendelbusjes ingezet. Helaas is een groep scholieren maandagmiddag toch zelf over de brug gefietst. Dat is niet veilig.

Natuurlijk moet iedereen nog wennen aan de situatie en gaat het nog niet op alle momenten soepel. Zo zetten we vandaag een extra pendelbus in en kijken we naar de manier waarop de fietsen vast worden gezet.

Op de fiets over de brug

Een groep scholieren wilde maandagmiddag op de terugweg niet wachten op de busjes, maar ging zelf fietsend de brug over. Het overige verkeer moest hierachter blijven rijden tot de groep de brug over was. Het fietsen over de brug was dus geen initiatief van de organisatie van het busvervoer.

Veiligheid

Rijkswaterstaat en opdrachtnemer GSB vinden veiligheid heel belangrijk. We begrijpen dat vervoer met busjes vertraging oplevert, maar over de brug fietsen, samen met al het andere verkeer, is onveilig. Vanaf donderdag zijn verkeersregelaars ingezet om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt. Ook informeren wij de scholen hierover. Wij en GSB hopen dat de overlast, in goeie samenwerking met de gebruikers, zo klein mogelijk blijft en de fietsers veilig naar de overkant kunnen worden gebracht.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op Fietspad John S. Thompsonbrug 2 keer afgesloten.

Wilt u meer informatie over het onderhoud aan de brug? Bekijk Onderhoud en reparatie John S. Thompsonbrug.

Bekijk hier het volledige nieuwsoverzicht van dit project.

U kunt ook bellen met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.