John S. Thompsonbrug doet Slim-Fit-Coat uit

Nieuwsbericht

John S. Thompsonbrug doet Slim-Fit-Coat uit

Gepubliceerd op: 28 juni 2022

De Slim-Fit-Coat van de John S. Thompsonbrug bij Grave wordt op zaterdag 9 juli 2022 van 08.00 tot 21.00 uur verwijderd. De ‘jas’ die nodig is om de brug beschermd te onderhouden wordt dan weg gehesen. Dat moeten we voor de veiligheid bij daglicht doen. De brug zelf wordt dan volledig afgesloten. Alleen de pendeldienst die nu rijdt met de fietsers en de nood- en hulpdiensten, kunnen dan doorrijden.

De aannemer is voor de klus afhankelijk van de weersomstandigheden, voornamelijk van de wind. Daarom is er een bufferdag op zondag 10 juli 2022, van 08.00 tot 21.00 uur. Wij weten pas een dag van tevoren, op vrijdag 8 juli 2022, of wij de ontmanteling naar de zondag moeten verplaatsen of niet. Houdt u dus rekening met een afsluiting op beide dagen.

Waarom in dit weekend?

De Slim-Fit-Coat halen we van de brug vóór de 4 weken rijbaanafsluiting (van maandag 25 juli - zondag 21 augustus 2022) en vóór de Nijmeegse Vierdaagse (19 juli - 22 juli 2022). Zo is er maximaal ruimte op de brug voor de wandelaars. Ook kunnen dan de eerste voorbereidingen worden getroffen voor de werkzaamheden aan de rijbaan.

Nood- en hulpdiensten en pendeldienst behouden doorgang

De nood- en hulpdiensten die zijn ingezet en de pendeldienst die op dit moment rijdt om de fietspadgebruikers naar de overzijde te brengen, behouden tijdens deze werkzaamheden doorgang over de brug. Overig verkeer wordt omgeleid. Dit wordt er plaatse met bebording aangegeven.

Demonteren Slim-Fit-Coat

De Slim-Fit-Coat wordt naast de brug geplaatst waar hij de komende weken wordt gedemonteerd. Het conserveren van de stalen bogen van de brug zit er dan op. De kleuren zijn weer in ere hersteld.

Werkzaamheden fietspad en rijbaan

Om ervoor te zorgen dat het fietspad weer jaren meekan, is deze tot en met 17 juli 2022 afgesloten voor reparatiewerkzaamheden. Van 22 augustus tot en met 4 september 2022 is het fietspad afgesloten voor het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag. Tijdens deze afsluitingen kunnen fietsers en voetgangers via een pendeldienst de oversteek maken.

Van 25 juli tot en met 21 augustus 2022 is de rijbaan afgesloten. Omleidingsroutes worden dan ter plekke aangegeven. Het fietspad over de brug is wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers tijdens deze werkzaamheden. De onderhoudswerkzaamheden die het Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf (GSB) verrichten duren nog tot eind 2022.