Werkzaamheden

Werkzaamheden A9: weekendafsluitingen mei 2022

Gepubliceerd op: 29 april 2022, 11.02 uur - Laatste update: 29 april 2024, 14.52 uur

In mei 2022 voeren we onderhoud uit aan de A9 bij de Wijkertunnel. Gedurende de werkzaamheden zijn er afsluitingen tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Vrijdag 6 - maandag 9 mei 2022: volledige afsluiting in beide richtingen

In het weekend van 6 tot en met 9 mei vernieuwt Boskalis in opdracht van ons het asfalt tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk (snelweg A9). De Wijkertunnel is tijdens de werkzaamheden afgesloten in beide richtingen. De afsluiting duurt van vrijdag 6 mei 21.00 tot maandag 9 mei 05.00 uur.

Omleidingen

Verkeer wordt ter plaatste met behulp van gele borden omgeleid.

  • Verkeer tussen Alkmaar en Haarlem in beide richtingen wordt omgeleid via de snelweg A22 (Velsertunnel).
  • Verkeer tussen Alkmaar en Haarlem in beide richtingen wordt geadviseerd te rijden via de N8 – A8A10A5.
  • De directe oprit vanuit Velsen-Noord / Beverwijk richting Haarlem via de A22 is dicht. Verkeer richting Haarlem wordt omgeleid via Alkmaar om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk.
  • Verkeer vanuit Beverwijk-Oost / Noorderweg richting Haarlem wordt omgeleid via de A9 richting Alkmaar, om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk en via de A22 naar Haarlem te reizen.
  • De oprit vanaf de N202 en de A208 is afgesloten. Verkeer vanuit IJmuiden/Velsen/Haarlem richting Alkmaar reist via knooppunt Rotterpolderplein over de A9 naar de A22.

De extra reistijd bedraagt 10 tot 30 minuten.

Vrijdag 13 mei - maandag 16 mei 2022: afsluiting in fases

In het weekend van 13 tot en met 16 mei vernieuwt Boskalis de voegovergangen in de Wijkertunnel. De tunnel wordt tijdens deze werkzaamheden in verschillende fases afgesloten:

  • Vrijdag 13 mei 21.00 tot zondag 15 mei 07.00 uur: Wijkertunnel afgesloten richting Haarlem. De directe oprit vanuit Velsen-Noord / Beverwijk richting Haarlem via de A22 is dicht. Verkeer richting Haarlem wordt omgeleid via Alkmaar om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk.
  • Zaterdag 14 mei 21.00 tot maandag 16 mei 05.00 uur: Wijkertunnel afgesloten richting Alkmaar. De oprit vanaf de N202 en de A208 is afgesloten. Verkeer vanuit IJmuiden/Velsen/Haarlem richting Alkmaar reist via knooppunt Rotterpolderplein over de A9 naar de A22.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van goed weer. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan. Ze worden dan opnieuw ingepland. Deze werkzaamheden stonden eerder gepland in april maar gingen vanwege het slechte weer niet door.

We adviseren weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Groot onderhoud wegen Noord-Holland

De snelwegen in de provincie Noord-Holland hebben groot onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt en onderhoud of vervanging aan voegovergangen van bruggen en viaducten. Door vervanging van het asfalt blijven onze wegen in een goede conditie. Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderhoud aan de snelwegen in Noord-Holland, waaronder de A9, kunnen weggebruikers kijken op onze projectpagina of gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.