Werkzaamheden Spijkenisserbrug en Groene Kruisweg; 15 en 16 november 2021

Werkzaamheden

Werkzaamheden Spijkenisserbrug en Groene Kruisweg; 15 en 16 november 2021

Gepubliceerd op: 9 november 2021

Op maandag 15 en dinsdag 16 november 2021 is de Spijkenisserbrug van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden. In deze nachten wordt de werking van de brug getest. Tegelijkertijd vervangt de gemeente Rotterdam in deze nachten de vangrails langs de Groene Kruisweg.

De Groene Kruisweg is dan eveneens afgesloten voor het verkeer tussen de Aveling en de Spijkenisserbrug. Dit zijn de laatste loodjes van het onderhoud aan de Groene Kruisweg en het jaarlijks onderhoud aan de brug. Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging.

Gevolgen voor het verkeer

De Spijkenisserbrug is in beide richtingen afgesloten voor het autoverkeer op maandag 15 en dinsdag 16 november, telkens van 21.00 uur tot 05.00u. In deze nachten wordt de werking van de brug getest. Ook de Groene Kruisweg is afgesloten van 21.00 – 05.00 uur tussen de Aveling en de brug. Verkeer moet omrijden (via de Hartelbrug en Botlekbrug).

Veerpont voor langzaam verkeer

In de nachten van 15 en 16 november tussen 21.00 – 00.00 uur kunnen fietsers, voetgangers en scooters gebruik maken van een gratis veerpont over de Oude Maas tussen Hoogvliet en Spijkenisse. Aan de kant van Hoogvliet vertrekt de veerpont vanaf de Vuurvlinderweg en vanuit Nissewaard vanaf de haven, te bereiken via de Veerweg. De route naar de pont is aangegeven met borden.