Verwijdering Boogbrug Vianen gestaakt

Nieuwsbericht

Verwijdering Boogbrug Vianen gestaakt

Gepubliceerd op: 7 november 2021 - Laatste update: 8 november 2021, 09:45

Het uitvaren van de stalen Boogbrug Vianen ging op 7 november 2021 niet door. Een van de lierkabels waarmee het ponton is vastgezet is onder water beschadigd geraakt.

Veiligheid staat voorop

De lierkabels zijn kritisch om het ponton in positie te houden. Hierdoor is het niet veilig om de operatie uitvaren Boogbrug Vianen door te laten gaan. Het ponton gaat weer terug naar de voorhaven en de stremming wordt opgeheven. Wanneer de Boogbrug nu wordt uitgevaren is nog onbekend. Hoe de beschadiging precies is ontstaan is niet bekend.

Omgevingsmanager Sascha Oskam ‘Vanwege de veiligheid kan de operatie nu helaas echt niet doorgaan. Dat is uiteraard heel jammer voor alle mensen die stonden te kijken. Maar de boogbrug wordt vanavond niet uitgevaren. Veiligheid gaat boven alles.'