Nieuwsbericht

Renovatie Heinenoordtunnel: planning van de werkzaamheden

Gepubliceerd op: 18 november 2021, 08.54 uur - Laatste update: 29 november 2021, 15.50 uur

De renovatie van de Heinenoordtunnel gaat pas in 2023 écht van start. Maar de voorbereidingen ervan zijn al in volle gang. Buiten wordt dit ook zo langzamerhand zichtbaar. Naast de tunnel komen bouwketen en er worden wat voorbereidende werkzaamheden en onderzoeken in de tunnel uitgevoerd. Hoe ziet de planning er nu precies uit? En wat kunt u binnenkort verwachten als het gaat om wegafsluitingen?

Een uitgebreide terugblik op de afgelopen jaren vindt u in het artikel Renovatie Heinenoordtunnel: van technisch onderzoek tot contractinvulling.

Uitvoeringsfase

Intussen is het uitvoeringscontract getekend. We bevinden ons nu in de uitvoeringsfase. De 1e stap: het aanpassen van de infrastructuur voor maatregelen die hinder helpen te beperken. Dat doen we samen met onder andere de provincie Zuid-Holland en de gemeente Hoeksche Waard. Meer over de bereikbaarheidsmaatregelen leest u in het artikel Minder hinder renovatie Heinenoordtunnel: de maatregelen.

Na het aanpassen van de bestaande wegen kunnen we in 2023 dan écht met de renovatie van de tunnel beginnen. In het artikel Renovatie Heinenoordtunnel in vogelvlucht geven we een uitgebreide uitleg op wat de renovatie van de Heinenoordtunnel precies inhoudt.

Combineren van werkzaamheden

We plannen de werkzaamheden met zorg in. We houden rekening met werkzaamheden op de wegen van de provincie en gemeenten. En waar het kan combineren we werkzaamheden voor de voorbereiding van de renovatie met het reguliere onderhoud aan de tunnel, dat gewoon doorgaat. Onderhoud blijft nodig om ervoor te zorgen dat de tunnel op ieder moment veilig en beschikbaar blijft. Bij zulke onderhoudsbeurten is de tunnel meestal in 1 rijrichting dicht tussen 00.00 en 05.00 uur ’s nachts.

Eerstvolgende afsluitingen

De eerstvolgende afsluitingen zijn tussen 9 en 13 december 2021. Dan combineren we onderhoud aan de tunnel met voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie. We onderzoeken dan onder andere de zinkvoegen en halen van de wand de witte platen met gele rand weg om het beton daarachter goed te inspecteren.

Van donderdag 9 december 23.59 uur tot vrijdag 10 december 05.00 uur 2021 is de tunnel richting Rotterdam afgesloten. Van vrijdag 10 december 22.00 uur tot maandag 13 december 05.00 uur 2021 is de tunnel richting Bergen op Zoom afgesloten.

Meer weten over de planning? Dan kunt u terecht op de projectpagina A29: renovatie Heinenoordtunnel.