Nieuwsbericht

Start onderhoudswerkzaamheden sluis Bosscherveld; 11 oktober 2021

Gepubliceerd op: 13 september 2021 - Laatste update: 27 februari 2023, 16:51

Maandag 11 oktober 2021 start Idverde namens Rijkswaterstaat met de onderhoudswerkzaamheden aan Sluis Bosscherveld in Maastricht. Door de werkzaamheden is er een stremming van 3 weken voor het scheepvaartverkeer. Dat is van maandag 11 oktober 07.00 tot en met zondag 31 oktober 17.00 uur 2021.

Sluis Bosscherveld ligt in het afvoerkanaal tussen de Maas en de Zuid-Willemsvaart. De sluis is al 91 jaar oud. Om dit Rijksmonument haar belangrijke werk te laten blijven doen, is er regelmatig onderhoud nodig.

In oktober vindt herstel van de betonschades plaats. Ook staat het schilderen van stalen onderdelen van de sluiskolk en de remmings- en geleidewerken op de planning. Tenslotte vinden er renovatiewerkzaamheden plaats aan beide heftorens, zoals het renoveren van raam- en deurkozijnen.

Mogelijke andere vaarroutes

Voor schepen tot een lengte van 55 m zijn er 2 omvaarroutes mogelijk. Voor schepen langer dan 55 m zijn er helaas geen andere mogelijkheden. De omvaarroutes zijn:

  • via het Albertkanaal en kanaal Briegden-Nederweert; diepgang 2,50 m
  • via Wessem Nederweert, Zuid Willemsvaart; diepgang 1,90 m.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

Rijkswaterstaat werkt in ons land telkens aan een goede bereikbaarheid over water. Ook in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland-Zuid. We beheren en onderhouden de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en tientallen bruggen, sluizen en stuwen. Dat is nodig voor een vlotte, veilige doorstroming en de leefbaarheid van de omgeving.