Nieuwsbericht

Blankenburgverbinding open voor publiek op zaterdag 2 oktober 2021

Gepubliceerd op: 16 september 2021, 17.53 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 11.24 uur

Op zaterdag 2 oktober 2021 opent de Blankenburgverbinding de deuren van het bouwterrein, voor publiek. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur van dichtbij bekijken hoe het project ervoor staat en krijgen ter plaatse uitleg door de bouwers.

Zowel op de noord- als op de zuidoever en in het droogdok van Damen Verolme Rotterdam, zijn de bouwterreinen toegankelijk.

Pendeltreintjes op de noord- en zuidoever

Op de noordoever is er een looproute bij de Maasdeltatunnel. Van daaruit rijdt een pendeltrein naar de Hollandtunnel, om ook op die plek de vorderingen van de bouw te kunnen bekijken. Op de zuidoever is een looproute rond knooppunt Rozenburg. Vanaf daar gaat er een pendeltrein naar de Maasdeltatunnel.

Op de bouwplaatsen geven de bouwers uitleg over het project en alle werkzaamheden. Wie geluk heeft kan net 1 van de tientallen duikers, die aan het werk zijn voor de Blankenburgverbinding, in het water zien springen. Ook voor kinderen zijn er activiteiten zoals een puzzeltocht, een zandbak en kunnen ze op de foto naast machtig grote bouwmachines.

Zinktunnels in aanbouw in het droogdok

De immense tunneldelen die straks worden afgezonken onder het Scheur, worden gebouwd in het droogdok van Damen Verolme Rotterdam, ten oosten van Rozenburg. Voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder is ook deze bouwlocatie te bezoeken. Ook hier is aanmelding van tevoren verplicht.

Reserveren

Wie interesse heeft kan voor zaterdag 2 oktober via de website een tijdsstip reserveren, om de bouwterreinen van de Blankenburgverbinding te bezoeken. Voor een bezoek aan het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding aan de Maassluissedijk 199, is geen reservering nodig.

Blankenburgverbinding

De aannemerscombinatie BAAK bouwt, in opdracht van Rijkswaterstaat, de nieuwe snelweg A24 tussen de snelweg A20 en de snelweg A15. Er komt een verdiept knooppunt bij de A20 en vlakbij Rozenburg komt er knooppunt met fly-overs. Daartussen wordt een zinktunnel onder het Scheur (de Maasdeltatunnel) en een landtunnel onder de Aalkeetpolder (de Hollandtunnel) gerealiseerd. Ook wordt de A20 verbreed naar 3 rijstroken per rijrichting.