Werkzaamheden

Weekendafsluitingen A32 tussen knooppunt Lankhorst en Steenwijk (6); augustus en september 2021

Gepubliceerd op: 9 augustus 2021

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A32. In verband met deze werkzaamheden is de A32 in 3 weekenden op verschillende plaatsen afgesloten op het traject tussen knooppunt Lankhorst en Steenwijk (6). Werkzaamheden zijn er in de weekenden van 20 – 21 augustus, 27 – 28 augustus en 3 – 4 september 2021.

Verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van voegovergangen, het maaien van de berm, herstellen van schades aan het asfalt, de verlichting, de vangrail en het opnieuw aanbrengen van de markering.

Afsluiting knooppunt Lankhorst - Meppel-Zuid (1)

Van vrijdag 20 augustus 20.00 uur tot zaterdag 21 augustus 23.00 uur is de A32 afgesloten in de richting van Heerenveen tussen knooppunt Lankhorst en Meppel-Zuid (1). Dit geldt ook voor de volgende verbindingswegen en afrit:

 • de verbindingsweg tussen de A28 en de A32, komende uit Hoogeveen in de richting van Meppel
 • de verbindingsweg tussen de A28 en de A32, komende uit Zwolle in de richting van Meppel
 • afrit 1 Meppel-Zuid.

Afsluiting knooppunt Lankhorst - Meppel-Noord (3)

Van vrijdag 27 augustus 20.00 uur tot zaterdag 28 augustus 23.00 uur is de A32 afgesloten in de richting van Heerenveen tussen knooppunt Lankhorst en Meppel-Noord (3). De volgende verbindingswegen, op- en afritten zijn ook afgesloten:

 • de verbindingsweg tussen de A28 en de A32, komende uit Hoogeveen in de richting van Meppel
 • de verbindingsweg tussen de A28 en de A32, komende uit Zwolle in de richting van Meppel
 • op- en afrit 1 Meppel-Zuid
 • op- en afrit 2 Meppel
 • afrit 3 Meppel-Noord.

Afsluiting Havelte (4) – Steenwijk (6)

Van vrijdag 3 september 20.00 uur tot zaterdag 4 september 23.00 uur is de A32 afgesloten in de richting van Heerenveen tussen Havelte en Steenwijk. De afsluiting is inclusief de volgende op- en afritten:

 • oprit Havelte 4
 • op- en afrit verzorgingsplaats Paardeweide
 • op- en afrit 5 Steenwijk-Zuid
 • afrit 6 Steenwijk.

Omleidingsroutes

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Kijk voor omleidingen ook op de pagina Geplande werkzaamheden.

Toch met de auto onderweg?

 • Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
 • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
 • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: ma t/m vr van 07.00 tot 20.00 uur en za en zo van 10.00 tot 18.30 uur).