Werkzaamheden

Afsluiting A15 Suurhoffbrug; 25 – 28 juni 2021

Gepubliceerd op: 18 juni 2021 - Laatste update: 28 februari 2023, 11:42

Van vrijdagavond 25 juni 21.00 uur tot maandagochtend 28 juni 2021 05.00 uur is de A15 Suurhoffbrug in beide richtingen volledig afgesloten voor autoverkeer. Tijdens de afsluiting wordt de oude Suurhoffbrug voorbereid voor een grootschalige renovatie en wordt de nieuwe, tijdelijke brug aangesloten op de rijstroken van de A15.

Tijdens de weekendafsluiting moet autoverkeer in beide richtingen rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten. Gele borden leiden het verkeer om via de N218, N57 en N496. Fietsers ondervinden geen hinder van de afsluiting, zij kunnen het fietspad gebruiken over de nieuwe Suurhoffbrug.

Vanaf maandag 28 juni: gewijzigde situatie en hinder richting Maasvlakte

Vanaf maandag 28 juni 05.00 uur rijdt het verkeer richting Rotterdam volledig over de nieuwe Suurhoffbrug. De oude brug wordt dan gerenoveerd. Tot vrijdag 20 augustus is er daarom slechts 1 rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Maasvlakte en Oostvoorne. Rijkswaterstaat verwacht hierbij oponthoud dat tijdens de ochtendspits kan oplopen tot 30 minuten.

3 weekenden afsluiting richting Maasvlakte

Eind juli is de Suurhoffbrug eerst 2 nachten gedurende enkele uren afgesloten voor autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne. Vervolgens is de Suurhoffbrug in augustus en september 3 weekenden afgesloten voor autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur:

  • van vrijdagavond 6 tot maandagochtend 9 augustus;
  • van vrijdagavond 20 tot maandagochtend 23 augustus;
  • van vrijdagavond 24 tot maandagochtend 27 september.

Er is in deze weekenden een omleiding voor het reguliere autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne via de N57, N218 en N496. Eind september is de renovatie afgerond en is er, naast beperkte hinder bij toekomstige inspecties en onderhoud, geen verkeershinder meer.

Vervanging en Renovatie

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die we aanpakken. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom zijn ze toe aan vernieuwing.

Voor deze omvangrijke klus maken we zo veel mogelijk gebruik van slimme en duurzame technieken. Op die manier vernieuwen we de infrastructuur voor de komende generaties, en kunt u ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam van A naar B.

Veiligheid voorop tijdens wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A15 Suurhoffbrug

Kijk op de projectpagina A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug voor meer informatie over de Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).