Werkzaamheden

A27: avond- en nachtafsluiting tussen knooppunt Hooipolder en afrit (15) Breda (richting Breda/Tilburg); 24-25 februari 2021

Gepubliceerd op: 23 februari 2021

Om vorstschade aan het asfalt te herstellen voert Rijkswaterstaat reparaties uit aan de snelweg A27.  Hierdoor is de A27 tussen knooppunt Hooipolder en afrit (15) Breda in de richting van Breda en Tilburg afgesloten van woensdag 24 februari 21.00 uur tot donderdag 25 februari 2021 06.00 uur.

De tussenliggende op- en afritten zijn ook afgesloten evenals parkeergelegenheid Galgeveld gelegen aan de A27 richting Breda en Tilburg. Weggebruikers dienen hierdoor rekening te houden met omleidingen en extra reistijd.

Afsluiting snelweg A27

De snelweg A27 is afgesloten tussen knooppunt Hooipolder en afrit (15) Breda richting Breda/Tilburg op de volgende locaties:

  • Oprit naar A27 vanuit knooppunt Hooipolder
  • Op- en afrit (19) Oosterhout
  • Afrit (18) Oosterhout-Oost
  • Op- afrit (17) Oosterhout-Zuid
  • Parkeergelegenheid/verzorgingsplaats Galgeveld met aangrenzend tankstation gelegen aan de A27
  • Op- en afrit (16) Breda-Noord
  • Afrit (15) Breda

Omleidingsroutes

Gele borden en tekstkarren geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Vorstschade aan het asfalt

De winterse omstandigheden hebben afgelopen periode tot asfaltschades geleid. Daar waar nodig zijn tijdelijke maatregelen getroffen en spoedreparaties uitgevoerd. In de komende weken vinden in Zuid-Nederland nog meer herstelwerkzaamheden plaats. Wanneer schade geen direct gevaar oplevert, wordt deze meegenomen in de onderhoudswerkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd. Wel nemen we tijdelijke veiligheidsmaatregelen voor de weggebruikers, maar ook om veilig te kunnen werken. Zo plaatsen we onder meer waarschuwingsborden, stellen we snelheidsbeperkingen in en waar nodig sluiten we rijstroken af.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A27

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).