Nieuwsbericht

Update coronamaatregelen werken Rijkswaterstaat

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 - Laatste update: 1 oktober 2020, 11:16

Sinds dinsdag 29 september 2020 18.00 uur zijn nieuwe, aangescherpte maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Dit heeft ook gevolgen voor het werk van Rijkswaterstaat en marktpartijen.

Uitgangspunt blijft dat Rijkswaterstaat er alles aan doet om de projecten, werkzaamheden en aanbestedingen door te laten gaan, onder voorwaarde dat de gezondheid van mensen en de veiligheid en kwaliteit van het werk zijn geborgd.

Protocol Samen veilig doorwerken

We blijven dus doorwerken, maar met inachtneming van de aangescherpte maatregelen. Om bouwwerkzaamheden veilig te kunnen blijven uitvoeren, hebben overheid, werkgevers en werknemers gewerkt aan het protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Werkzaamheden kunnen daarmee doorgaan, met strikte toepassing van het protocol.

Bijeenkomsten

De aangescherpte maatregelen hebben vooral gevolgen voor fysieke bijeenkomsten. Waar nodig worden werk gerelateerde bijeenkomsten aangepast aan de nieuwe maatregelen of bijvoorbeeld (weer) online gehouden. Ook geldt dat thuiswerken de norm is, tenzij het echt niet anders kan en geldt het advies om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Duur

Deze aanscherping van te coronamaatregelen geldt tenminste voor de komende 3 weken. Voor verdere ontwikkelingen volgt Rijkswaterstaat de besluiten rond coronamaatregelen van het kabinet.

Praktische informatie voor bouwbedrijven

Brancheorganisatie Bouwend Nederland heeft een overzicht van wat de maatregelen praktisch gezien betekenen voor bedrijven.