Dwars door het land voor de Suurhoffbrug

Interview

Dwars door het land voor de Suurhoffbrug

Gepubliceerd op: 20 oktober 2020, 13:57 - Laatste update: 20 oktober 2020, 13:58

Deventer - Oostvoorne is een autorit van meer dan 2 uur. Nic van Lokven neemt de route van oost naar west en vice versa voor zijn werk in het kader van de renovatie van de Suurhoffbrug zonder morren. ‘Als de klus leuk genoeg is, maken die vele kilometers niet uit. Bovendien is het in deze tijd sowieso prettig om erop uit te mogen!’

Het komt regelmatig voor dat Nic van Lokven rond 05.00 uur ’s ochtends door de dan nog stille straten van Deventer rijdt. Hij is dan op weg naar Oostvoorne, naar de bouwlocatie van de Suurhoffbrug, waar hij als lid van het projectbeheersingsteam onder meer het risico- en capaciteitsmanagement coördineert voor opdrachtgever Rijkwaterstaat. ‘Mooi voor de files uit’, vertelt Van Lokven. ‘Ik ben dan om 07.00 uur op locatie. Ik ben niet eens de 1e: de mensen van de bouw zijn er vaak al een uurtje. Ik vind dan ook dat ik niet mag zeuren.

Thuiswerken

Van Lokven zou eigenlijk minimaal 2 dagen in de week op de Suurhoffbrug-bouwlocatie aanwezig zijn. Maar corona gooit roet in het eten. ‘Tijdens de 1e maanden van de corona-uitbraak werkte ik, net als vele anderen, thuis. Een vervelend moment, want in maart, toen de pandemie in alle hevigheid losbarstte, zouden we net starten met de fysieke bouw. De bouwlocatie was al helemaal op de werkzaamheden ingericht. De bouwwerkzaamheden zijn wel doorgegaan, omdat die in de buitenlucht waren en omdat we daar de 1,5 m afstand konden waarborgen.'

16 auto-uren

Natuurlijk: thuiswerken heeft zo zijn zegeningen. ‘Ik kan dan langer in mijn bed blijven liggen en overdag de hond uitlaten. De afgelopen maanden ben ik ook wel wat tot rust gekomen, want alles bij elkaar opgeteld rijd ik toch aardig wat kilometers. Ik ben naast de Suurhoffbrug ook betrokken bij projecten in Lelystad, Utrecht en Leeuwarden. In een normale werkweek zit ik gemiddeld 16 uur in de auto. Tijdens de boerenprotesten deed ik er soms wel 5 uur over om naar het westen te rijden. Maar als de klus leuk genoeg is, maken die vele kilometers niet uit. Het team bij de Suurhoffbrug is echt superleuk. Ik ben blij dat ik nu weer naar Oostvoorne kan. Want het sociale contact en de fysieke afstemmingsmomenten heb ik de afgelopen tijd echt gemist.

[Redactie: Dit interview is afgenomen voordat de strengere coronamaatregelen van 14 oktober 2020 van kracht werden.]

Meer nieuws A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug