Stremming Lorentzsluizen (Afsluitdijk) opgeheven

Werkzaamheden

Stremming Lorentzsluizen (Afsluitdijk) opgeheven

Gepubliceerd op: 8 september 2020, 20:40 - Laatste update: 8 september 2020, 20:42

De stremming van de Lorentzsluis voor scheepvaart hoger dan 5,1 m NAP is opgeheven. De storingen die zich hebben voorgedaan tijdens de herstelwerkzaamheden zijn opgelost, waardoor de scheepvaart weer kan passeren.

Bij meldingen of vragen over de Afsluitdijk kan men terecht bij Loket Afsluitdijk. Dit is een initiatief van Rijkswaterstaat en het samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk. Ook Windpark Fryslân is aangesloten bij dit gezamenlijke meldingenloket. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 0800-6040 en e-mailadres loket@deafsluitdijk.nl.

Project Afsluitdijk

Los van deze werkzaamheden wordt de Afsluitdijk de komende jaren versterkt. Dit is nodig om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen. Kijk voor meer informatie op de website van de Afsluitdijk.