Gedeeltelijke nachtafsluitingen Algerabrug N210; 18 augustus-17 september 2020

Werkzaamheden

Gedeeltelijke nachtafsluitingen Algerabrug N210; 18 augustus-17 september 2020

Gepubliceerd op: 11 augustus 2020, 16:30

De Algerabrug in de autoweg N210 krijgt een opknapbeurt tussen 18 augustus en 17 september 2020. Om de hinder voor de weggebruiker te beperken, voert Rijkswaterstaat het werk ook ’s nachts uit.

Afsluitingen rijbaan N210

De werkzaamheden vinden plaats tussen 18 augustus en 17 september 2020. Hiervoor sluiten we de Algerabrug bij de Hollandsche IJsselkering ook enige nachten gedeeltelijk af.

Tijdens deze gedeeltelijke nachtafsluitingen afsluitingen wordt 1 rijbaan van de autoweg N210 gebruikt voor het wegverkeer in beide richtingen. Hierbij zijn verkeersregelaars aanwezig. De afsluitingen zijn:

  • Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 september is de rijbaan van Capelle aan den IJssel naar Krimpen aan den IJssel tussen 22.00 en 05.30 uur afgesloten.
  • Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september is de rijbaan in tegengestelde richting, van Krimpen aan den IJssel naar Capelle aan den IJssel, tussen 22.00 en 05.30 uur afgesloten.

Geluidshinder

Rijkswaterstaat beperkt de geluidshinder voor omwonenden is tijdens het nachtelijke werk zo veel als mogelijk. De scheepvaart ondervindt geen stremming vanwege het werk.

Werkzaamheden Algerabrug

Aannemer Van den Ende voert de werkzaamheden uit. Stalen onderdelen krijgen een nieuwe laag verf. Aan de onderkant van de brug worden onder andere stalen voegovergangen en liggers hersteld. Bovenop de brug gaat het om de draagconstructie en de leuningen.

Grote Kruising

Gedurende de periode dat Rijkswaterstaat werkt aan de Algerabrug vinden werkzaamheden plaats in Krimpen aan den IJssel op de Van Ostadelaan en langs de C.G. Roosweg. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project de Grote Kruising.

Coronamaatregelen

Uiteraard houdt de aannemer zich aan de actuele coronamaatregelen, door te letten op hygiëne en het bewaren van onderlinge afstand.