Nieuwsbericht

De toekomst verkennen met Expeditie RWS2050

Gepubliceerd op: 6 april 2020

Dagelijks werken we bij Rijkswaterstaat aan het Nederland van vandaag en morgen. Maar hoe ziet ons land er in 2050 uit en wat betekent dit voor het werk van Rijkswaterstaat? Dit zijn kernvragen van Expeditie RWS2050; een brede toekomstverkenning door en met Rijkswaterstaters en vele andere Nederlanders.

De 1e fase van Expeditie RWS2050 draait om het verkennen van trends en ontwikkelingen, binnen en buiten Rijkswaterstaat. Deze fase is bijna afgerond en heeft veel inzichten opgeleverd. Als expeditie-logboek is er een website ontwikkeld, met inzichten, verwachtingen en toekomstbeelden. Denk aan discussies met regionale partners, essays over de overheid van de toekomst, toekomstbeelden van 10 verschillende jongerenculturen, interviews met buschauffeurs, boeren en ouderen en nog veel meer.

De volgende fase: toekomstscenario’s

Op dit moment werkt Expeditie RWS2050 aan een aantal toekomstscenario’s: beelden van hoe onze omgeving zich in de toekomst kan ontwikkelen. In elk van deze scenario’s onderzoeken we vervolgens de rol en meerwaarde van Rijkswaterstaat: wat maken we, met wie, en hoe? Zo willen we een goed beeld krijgen van de impact van toekomstige ontwikkelingen op het werk van Rijkswaterstaatmedewerkers. Alleen dan is het mogelijk om gegronde beelden te maken van een toekomstig Rijkswaterstaat. Daarom organiseren we vanaf juni gesprekken in klein verband, met maximaal 5 tot 7 mensen. Als je mee wilt doen aan zo’n gesprek: laat het ons weten.

Wil je mee op expeditie?

  • Wil je meedoen aan de gesprekken in juni? Meld je dan aan! Dit kan door een bericht te sturen via het aanmeldformulier op de website.
  • Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over Expeditie RWS2050? Meld je dan aan bij de Linkedin-groep.

Meer nieuws Strategische verkenningen