Informatiecentrum Blankenburgverbinding 4 januari 2020 open voor bezoekers

Nieuwsbericht

Informatiecentrum Blankenburgverbinding 4 januari 2020 open voor bezoekers

Gepubliceerd op: 19 december 2019, 11:56 - Laatste update: 19 december 2019, 11:54

Op zaterdag 4 januari 2020 is het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding open voor bezoekers. Onze voorlichters vertellen u graag over de komende werkzaamheden langs de snelweg A20 bij Vlaardingen en de werkzaamheden in Rozenburg.

Voor de verbreding van de snelweg A20 en het realiseren van knooppunt Vlaardingen moet de Broekpolderweg ten westen van het BP tankstation/verzorgingsplaats Rijskade een stuk naar het noorden worden verlegd. Hiervoor moeten een aantal bomen, grenzend aan de Broekpolderweg, worden verwijderd. Na het weghalen van deze bomen worden kabels en leidingen verlegd, vindt er archeologisch onderzoek plaats en wordt er grond aangebracht om de bodem te laten inklinken. Uiteraard worden alle verwijderde bomen gecompenseerd, grotendeels op de huidige locatie.

Werkzaamheden Rozenburg

Vanaf begin januari 2020 vinden er heiwerkzaamheden plaats aan de Maasdeltatunnel aan de zuidoever. Er worden voorbereidingen getroffen voor het verleggen van afrit 14 Rozenburg Centrum op de snelweg A15 vanuit Rotterdam. Langs afrit 14 Rozenburg Centrum op de A15 uit de richting Europoort verwijderen we bomen. De ruimte is nodig voor het verleggen van de afrit en de bouw van knooppunt Rozenburg. Alle bomen worden, indien mogelijk, gecompenseerd in Rozenburg.

Openingstijden en adres informatiecentrum

Het informatiecentrum is zaterdag 4 januari geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De presentaties worden gegeven om 10.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur en om 15.00 uur. Het informatiecentrum vindt u aan de Maassluissedijk 199/poort 53 in Vlaardingen.

Meer informatie Blankenburgverbinding (A20)

Aan de tijdelijke Botlekweg in Rozenburg vindt u een uitkijkpunt, net als aan de Maassluissedijk BAAK poort 50. Vanaf deze uitkijkpunten heeft u goed zicht op de werkzaamheden. Op de website van de Blankenburgverbinding en de projectpagina A15/A20: Blankenburgverbinding vindt u actuele informatie over de werkzaamheden. Ook zijn er nieuwe (lucht)foto’s van het project te bekijken.