Hinder en maatregelen

Het uitbreiden van de A1 tussen Apeldoorn en Twello zorgt tussen 2022 en 2025 voor hinder voor het wegverkeer.

Werkzaamheden A1 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen

Op maandag 8 mei 2023 vanaf 20.00 uur starten de werkzaamheden voor het verleggen en versmallen van de rijstroken in de richting van Deventer. Het verkeer in de richting van Deventer rijdt vanaf dinsdag 9 mei over de verlegde en versmalde rijstroken. 

Op dinsdag 9 mei vanaf 20.00 uur starten ook de werkzaamheden in de rijrichting van Amersfoort voor het verleggen en versmallen van de rijstroken. Vanaf woensdag 10 mei rijdt het verkeer in beide richtingen over verlegde en versmalde rijstroken. 

Het verkeer ondervindt tot en met zaterdag 17 juni 2023 hinder van deze aanpassingen. Tijdens deze werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 90 km/u.

Nachtelijke afsluiting

Van vrijdagavond 12 mei 20.00 tot zaterdag 13 mei 2023 08.00 uur is de A1 voor 1 nacht volledig afgesloten in de richting van Amersfoort tussen knooppunt Beekbergen en Apeldoorn-Zuid. Ook is een reservenacht gepland in de nacht van zaterdag 13 mei op zondag 14 mei. 

Het verkeer wordt omgeleid via de A50, A12, A30 en de A1. Voor verkeer in de richting van Deventer is 1 rijstrook beschikbaar. Omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Advies aan weggebruikers

  • Pas tijdig uw snelheid aan en houd voldoende afstand; de politie controleert.
  • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg. 
  • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel, het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo of de website RWS Verkeersinfo.

Houd rekening met ernstige hinder

De verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en aansluiting Twello vindt plaats tussen 2023-2025. Tijdens deze werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met:

  • de hiermee gepaard gaande hinder;
  • zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten; 
  • bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 km/u. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk 1 rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.

Lees meer over het project op de website A1Oost.