N14: vervanging verlichting Sijtwendetunnel

Waarom

  • We hebben in het voorjaar van 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel vervangen.
  • Dit kon niet wachten tot de renovatie van de tunnel in 2030.
  • Nu blijft de tunnel veilig en voorkomen we storingen en oponthoud.

Hoe

verlichting is vervangen

De verlichting in de Sijtwendetunnel: wat hebben we gedaan en wanneer?

In deze animatie kunt u terugzien waarom we de verlichting in de Sijtwendetunnel hebben vervangen en hoe we dit deden.

(Beeldtitel: Werkzaamheden Sijtwendetunnel. Een animatie.) VOICE-OVER: De Sijtwendetunnel verbindt de A4 en de N44. Na twintig jaar is de verlichting in de tunnel aan vervanging toe. Dit pakken we nu aan. Zo voorkomen we dat het licht opeens uitvalt en we de tunnel volledig moeten afsluiten. Het vervangen van de tunnelverlichting is een flinke klus. 1.050 lampen, maar ook alle onderliggende systemen en kabels worden vervangen door duurzame ledverlichting. We combineren het vervangen van de verlichting ook meteen met andere werkzaamheden. Hierdoor hoeft de tunnel in de komende jaren minder vaak dicht voor onderhoud. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, werken we in fases. We sluiten steeds een van de zes tunnelbuizen in één rijrichting af. Van 4 februari tot en met 18 mei werken we doordeweeks 24 uur per dag door. Zo is de tunnel snel weer veilig en bereikbaar. In het weekend zijn er geen werkzaamheden en zijn alle tunnels open voor het verkeer. Wat betekent dit voor jou? Kijk goed wanneer welk tunneldeel dicht is. De kruispunten tussen de tunnels blijven open. Ook leiden we jou als weggebruiker zo goed mogelijk om. Helaas kunnen we hinder door de werkzaamheden niet helemaal voorkomen. Wat kun je zelf doen om dit te vermijden? Check voor vertrek de files, reis buiten de spits, werk als het kan thuis, ga met de fiets of het openbaar vervoer. Meer weten? Ga dan naar: rws.nl/verlichting-sijtwendetunnel. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rws.nl/verlichting-sijtwendetunnel. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2024.)

Wanneer

Klaar: afgerond op 18 mei 2024
4 februarl - 18 mei 2024

We hebben de verlichting vervangen in de tunnels richting Den Haag en de A4:

  • Vliettunnel noordzijde en zuidzijde
  • Spoortunnel noordzijde en zuidzijde
  • Parktunnel noordzijde en zuidzijde

Onderzoek ervaring werkzaamheden Sijtwendetunnel

In opdracht van Rijkswaterstaat en in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg onderzoekt Populytics hoe omwonenden, ondernemers en gebruikers van de Sijtwendetunnel de werkzaamheden hebben ervaren. In het onderzoek wegen deelnemers verschillende doelen tegen elkaar af. Daarbij zien ze direct het effect van hun keuzes op vertragingstijd, duur van de renovatie en kosten.

Zo kunnen zij een afweging maken tussen de doelen en Rijkswaterstaat advies geven over waar extra rekening mee te houden bij de renovatie van de Sijtwendetunnel. De raadpleging wordt uitgevoerd op basis van de innovatieve, wetenschappelijke methode Participatieve Waarde Evaluatie (PWE), ontwikkeld door wetenschappers van onder meer de TU Delft.

Meedoen aan onderzoek werkzaamheden Sijtwendetunnel

Wilt u meedoen aan het onderzoek? Dit kan tot 1 juli 2024 via de website Sijtwendetunnel en kost 10 tot 15 minuten. Populytics verwerkt de keuzes en antwoorden in dit onderzoek anoniem. Dat betekent dat keuzes en antwoorden niet worden gekoppeld aan persoonlijke gegevens zoals naam of e-mailadres.

Doe mee aan het onderzoek

Nieuws

Onderliggende pagina