N14: vervanging verlichting Sijtwendetunnel

Waarom

  • We vervangen de verlichting in de Sijtwendetunnel.
  • Dit kan niet wachten tot de renovatie van de tunnel in 2030.
  • Zo houden we de tunnel veilig en voorkomen we storingen en oponthoud.

Hoe

vervangen verlichting, renovatie blusleidingen

De verlichting in de Sijtwendetunnel: wat gaan we doen en wanneer?

Wilt u weten waarom we de verlichting in de tunnel moeten vervangen, wat we gaan doen en wat dat betekent voor de weggebruikers? Bekijk dan deze animatie.

(Beeldtitel: Werkzaamheden Sijtwendetunnel. Een animatie.) VOICE-OVER: De Sijtwendetunnel verbindt de A4 en de N44. Na twintig jaar is de verlichting in de tunnel aan vervanging toe. Dit pakken we nu aan. Zo voorkomen we dat het licht opeens uitvalt en we de tunnel volledig moeten afsluiten. Het vervangen van de tunnelverlichting is een flinke klus. 1.050 lampen, maar ook alle onderliggende systemen en kabels worden vervangen door duurzame ledverlichting. We combineren het vervangen van de verlichting ook meteen met andere werkzaamheden. Hierdoor hoeft de tunnel in de komende jaren minder vaak dicht voor onderhoud. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, werken we in fases. We sluiten steeds een van de zes tunnelbuizen in één rijrichting af. Van 4 februari tot en met 18 mei werken we doordeweeks 24 uur per dag door. Zo is de tunnel snel weer veilig en bereikbaar. In het weekend zijn er geen werkzaamheden en zijn alle tunnels open voor het verkeer. Wat betekent dit voor jou? Kijk goed wanneer welk tunneldeel dicht is. De kruispunten tussen de tunnels blijven open. Ook leiden we jou als weggebruiker zo goed mogelijk om. Helaas kunnen we hinder door de werkzaamheden niet helemaal voorkomen. Wat kun je zelf doen om dit te vermijden? Check voor vertrek de files, reis buiten de spits, werk als het kan thuis, ga met de fiets of het openbaar vervoer. Meer weten? Ga dan naar: rws.nl/verlichting-sijtwendetunnel. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rws.nl/verlichting-sijtwendetunnel. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2024.)

Heb ik last van de werkzaamheden?

Op zondag 4 februari 2024 starten we met het vervangen van de verlichting in de tunnels. Houd rekening met omleidingen en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten, afhankelijk van het moment van de dag.

We nemen maatregelen om de hinder te beperken. We raden u aan niet met de auto te gaan als dit niet noodzakelijk is. Werk indien mogelijk thuis of reis met het openbaar vervoer of de fiets. Reist u met de auto, check dan voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

Bekijk de omleidingsroutes.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Wanneer

Klaar: zaterdag 18 mei 2024
20 tot en met 26 mei 2024

Reserveweek

Deze planning kan nog veranderen.

Nachtafsluitingen hele Sijtwendetunnel

Als de vervanging van de verlichting in de Vliettunnel is afgerond, vinden er in de weken erna nog diverse afrondende werkzaamheden plaats tijdens 4 nachten:

  • Dinsdag 21 op woensdag 22 mei 2024
  • Woensdag 22 op donderdag 23 mei 2024
  • Donderdag 23 op vrijdag 24 mei 2024
  • Donderdag 30 op vrijdag 31 mei 2024

De hele Sijtwendetunnel is dan in beide richtingen dicht van 21.00 tot 05.00 uur.

Bekijk de hele planning

Nieuws