Planning en aanpak

De Nieuwe Sluis in Terneuzen verbetert de doorstroming voor de scheepvaart tussen Nederland, Belgiƫ en Frankrijk. De planning voor dit project vindt u op deze pagina.

Wanneer

Klaar: eind 2024
2023
  • installatie deuren en bruggen
  • afronding bediengebouw
2024
  • baggeren landtongen
  • oplevering Nieuwe Sluis

Deze planning kan nog veranderen.

Bouw Nieuwe Sluis

De Nieuwe Sluis komt binnen het huidige sluizencomplex in Terneuzen te liggen, tussen de Westsluis en de Oostsluis. De huidige Middensluis is buiten gebruik gesteld en wordt gesloopt. De Nieuwe Sluis is geschikt voor grote zeeschepen (366 m lang, 49 m breed en 14,5 m diep).

Aannemer

De opdracht voor de aanleg van de Nieuwe Sluis wordt uitgevoerd door aannemerscombinatie Sassevaart. Sassevaart bestaat uit BAM (de Nederlandse en Belgische zusterondernemingen BAM Infra en Stadsbader Contractors), DEME (DEME Infra Marine Contractors B.V. en Dredging International N.V.) en de Belgische bouwonderneming Algemene Aannemingen Van Laere N.V..

Betrokken partijen

De volgende partijen zijn betrokken: het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, gemeente Terneuzen, North Sea Port en het Vlaams Departement voor Mobiliteit en Openbare Werken met daarin de afdeling Maritieme Toegang.