Werkzaamheden

A29: afsluitingen Heinenoordtunnel; juli en augustus 2024

Gepubliceerd op: 26 juni 2024, 15.02 uur

We renoveren de Heinenoordtunnel in de A29. De tunnel is hiervoor van vrijdag 26 juli 22.00 tot vrijdag 9 augustus 2024 05.00 uur dicht in beide rijrichtingen. Ook het fietspad (boven)langs de tunnel aan de kant van Barendrecht is afgesloten.

De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open. Advies aan weggebruikers is om indien mogelijk het reisgedrag aan te passen en gebruik te maken van alternatieven zoals het ov of de fiets of thuis te werken als het kan. Gaat u met de (vracht)auto de weg op, houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd die in de spits kan oplopen tot 60 minuten.

Afsluiting Heinenoordtunnel A29 in beide rijrichtingen

 • Van vrijdag 26 juli 22.00 tot vrijdag 9 augustus 2024 05.00 uur

Omleidingsroute

 • Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17 en andersom.
 • Lokaal verkeer de Hoeksche Waard in en uit wordt omgeleid via de A16 en N217 (Kiltunnel) en andersom.

De Kiltunnel is in deze periode in beide richtingen tolvrij.

De actuele planning voor 2024 vindt u altijd op de pagina Renovatie Heinenoordtunnel.

Hinder en omleiding voor (brom)fietsers

Ook buiten de tunnel vinden er werkzaamheden plaats, bijvoorbeeld bij de dienstgebouwen en voor de afvoerweg van vrachtwagens die te hoog zijn. Voor deze werkzaamheden, en de veiligheid voor de (brom)fietsers, is het nodig om het fietspad dat (boven)langs de tunnel loopt af te sluiten en (brom)fietsers om te leiden.

De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open.

Afsluiting fietspad (boven)langs de tunnel aan de noordzijde (kant Barendrecht)

 • Van vrijdag 26 juli 22.00 tot vrijdag 9 augustus 2024 07.00 uur

Omleidingsroutes (brom)fietsers

 • (Brom)fietsers aan de noordzijde (Barendrecht) worden omgeleid via de Zuider Carnisseweg, het Kilpad en Tunnelpad en andersom.
 • (Brom)fietsers aan de zuidzijde (Hoeksche Waard) worden omgeleid via de Blaaksedijk West en het Tunnelpad (fietspad aan de oostzijde langs de snelweg) en andersom.

Overige afsluitingen Heinenoordtunnel A29 in augustus 2024

 • In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 augustus 2024 van 00.00 tot 05.00 uur richting Bergen op Zoom
 • In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 augustus 2024 van 00.00 tot 05.00 uur richting Rotterdam
 • Van vrijdag 30 augustus 22.00 tot maandag 2 september 2024 05.00 uur richting Rotterdam

De Kiltunnel is tijdens deze afsluitingen tolvrij in dezelfde rijrichting als de Heinenoordtunnel.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Kortdurend hinder op de N217 en A16

Voorafgaand aan de afsluiting van de Heinenoordtunnel van 26 juli tot en met 9 augustus 2024 vinden in de week van 8 juli en de week van 22 juli 2024 ’s nachts ook werkzaamheden plaats op de A16 en N217 tussen de Kiltunnel en Oud-Beijerland.

Dit om tijdens de afsluiting de doorstroming en veiligheid te bevorderen. Tijdens de werkzaamheden op de N217 wordt het verkeer af en toe kort tegengehouden. 

Tijdens de werkzaamheden op de A16 is er ‘s nachts ter plekke slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Overige afsluitingen in de regio

A4 Beneluxtunnel richting Rotterdam-Noord/Den Haag

Van vrijdag 28 juni 21.00 tot en met maandag 1 juli 2024 05.00 uur Beneluxtunnel (A4) richting Rotterdam-Noord/Den Haag.

Meer informatie vind u in het nieuwsbericht A4: weekendafsluitingen Beneluxtunnel voor groot onderhoud; maart - juli 2024.

A29 tussen Oud-Beijerland en knooppunt Hellegatsplein

 • Van donderdag 4 juli 22.00 tot vrijdag 5 juli 2024 05.00 is de A29 vanaf Oud-Beijerland tot aan knooppunt Hellgatsplein (Haringvlietbrug) dicht. De parallelbaan van de Haringvlietbrug is open voor langzaam verkeer. De Kiltunnel is tolvrij richting Dordrecht.
 • Van maandag 8 juli 22.00 tot dinsdag 9 juli 2024 05.00 uur is de A29 vanaf knooppunt Hellegatsplein (Haringvlietbrug) tot aan afrit Oud-Beijerland dicht. De parallelbaan van de Haringvlietbrug is open voor langzaam verkeer. De Kiltunnel is tolvrij richting Hoeksche Waard.

A4 tussen de knooppunten Zoomland en Sabina

Van vrijdag 26 juli 22.00 tot en met maandag 5 augustus 2024 05.00 uur is de A4 tussen de knooppunten Zoomland en Sabina (richting Rotterdam) dicht.

Meer informatie staat op de pagina Onderhoud wegen Noord-Brabant en Limburg.

A15 vanaf kruising N3 tot knooppunt Gorinchem

Van vrijdag 9 augustus 22.00 tot vrijdag 16 augustus 2024 05.00 uur is de A15 vanaf de kruising met de N3 tot knooppunt Gorinchem (oostelijke rijrichting) dicht.

Meer informatie staat op de projectpagina A15: groot onderhoud Ridderkerk - Deil.

Advies aan weggebruikers

 • Bereid u goed voor. Weet wanneer afsluitingen zijn. Tijdens de werkzaamheden kunnen files ontstaan, waardoor de vertraging in de spits kan oplopen tot meer dan een uur.
 • Werk, als het kan, zoveel mogelijk thuis.
 • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om files te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer, samen te reizen of te fietsen. Connexxion rijdt volgens een pendeldienstregeling tussen busstation Heinenoord en Rotterdam Zuidplein (metro RET), Rotterdam Lombardijen (trein/tram RET) en Barendrecht station (trein).
 • En er zijn verschillende acties om fietsen aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld een gratis overtocht met de ponten. Van de ponten is het ongeveer 10 minuten fietsen naar een metrostation.
 • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd. Houd de website Renovatie Heinenoordtunnel en uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.
 • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.

Meer informatie over alternatieven en renovatie Heinenoordtunnel

Op de projectpagina Renovatie Heinenoordtunnel leest u welke maatregelen we treffen om de hinder te beperken, wat alternatieven zijn en wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u in de file komt te staan. Hier vindt u ook meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin Rijkswaterstaat u op de hoogte houdt van de werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook.

Voor het internationale (vracht)verkeer is er de website A29 Roadworks in 9 talen.

Kijk voor route-informatie op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of op de website van AnaarBeter.

Voor de actuele verkeerssituatie op de omleidingsroutes kijkt u op de website Renovatieheinenoordtunnel.

Actuele informatie vind u ook op onze X-accounts X @RijkswaterstaatX @RWSverkeersinfo.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.