Werkzaamheden

N492/S102: Spijkenisserbrug 4 nachten dicht wegens onderhoud; 27 - 31 mei 2024

Gepubliceerd op: 22 mei 2024, 09.40 uur

In de week van 27 mei 2024 voeren we 4 nachten op rij onderhoudswerkzaamheden uit aan de Spijkenisserbrug (autoweg N492). Het gaat om het beweegbare deel van de brug, waardoor deze in beide richtingen is afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

Tijdens deze nachten wordt regulier onderhoud uitgevoerd aan de kabels van de hefbruggen. De brug blijft wel open voor (brom)fietsers en voetgangers. Auto- en vrachtverkeer moet rekening houden met extra reistijd.

Nachtafsluitingen Spijkenisserbrug

De Spijkenisserbrug is tijdens de volgende nachten afgesloten voor auto- en vrachtverkeer in beide richtingen tussen Hoogvliet en Spijkenisse:

  • van maandag 27 mei 21.00 tot dinsdag 28 mei 2024 05.00 uur
  • van dinsdag 28 mei 21.00 tot woensdag 29 mei 2024 05.00 uur
  • van woensdag 29 mei 21.00 tot donderdag 30 mei 2024 05.00 uur
  • van donderdag 30 mei 21.00 tot vrijdag 31 mei 2024 05.00 uur

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleiding en adviesroutes Spijkenisserbrug

Doorgaand verkeer op de N492 tussen Rotterdam Hoogvliet en Spijkenisse leiden we om via de Botlekbrug (snelweg A15). Omleidingen voor het wegverkeer staan tijdens de afsluiting langs en boven de weg aangegeven.

Hulpdiensten

Door afspraken met de betrokken veiligheidsregioā€™s kunnen de hulpdiensten tijdens de afsluiting gewoon hun werk uitvoeren.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Zij moeten rekening houden met een oponthoud van maximaal 30 minuten. Er zijn ter plaatse verkeersregelaars aanwezig om het (brom)fietsverkeer te informeren en te begeleiden.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart geldt dat er tijdens de werkzaamheden 1 hefbrug wordt bediend. Hiervoor is een scheepvaartbericht uitgegeven.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en bekijk voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoud Spijkenisserbrug

Om de Spijkenisserbrug veilig en toekomstbestendig te houden, voeren we 4 nachten op rij onderhoud uit aan de hijs- en haalkabels van de brug.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiƫntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Meer informatie Spijkenisserbrug

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.