Werkzaamheden

N659: Bergse Diepsluis en brug afgesloten; 15 - 23 april 2024

Gepubliceerd op: 19 maart 2024, 15.31 uur - Laatste update: 29 april 2024, 15.08 uur

De Bergsediepsluis en de brug Bergsediepsluis (N659) in de Oesterdam zijn, vanwege het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag, gestremd van maandag 15 april 07.00 tot en met dinsdag 24 april 2024 14.00 uur. De werkzaamheden leiden tot hinder voor weg- en scheepvaartverkeer.

Autoverkeer wordt omgeleid via de autoweg N286, snelweg A4, autoweg N289 en omgekeerd. Langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers worden omgeleid via Bergen op Zoom.

Omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden.

Hinder N659

Autoverkeer wordt omgeleid via de N286, A4, N289 en vice versa. De extra reistijd is ongeveer 10 minuten. Oesterdam Resort en De Speelmansplaten zijn bereikbaar vanuit zuidelijke richting.

Langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers worden omgeleid via Bergen op Zoom, extra reistijd ongeveer 20 minuten. Omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden.

Scholieren

De buslijnen 643 en 644 rijden als gevolg van de werkzaamheden niet in de periode van 15 tot en met 24 april. Er worden extra bussen ingezet in de richting van Bergen op Zoom.

Buslijn 209 rijdt daarnaast extra van maandag 22 april tot met woensdag 24 april. Scholieren kunnen vanaf Bergen op Zoom gratis de trein nemen naar Krabbendijke of Goes, afhankelijk van waar ze op school zitten. De uitgifte van treinkaartjes vindt plaats via de scholen.

Scheepvaart Bergse Diepsluis

De Bergse Diepsluis is gedurende de werkzaamheden gestremd voor scheepvaart. Scheepvaart wordt geïnformeerd via een Bericht aan de Scheepvaart (BAS) en via de website Vaarweginformatie.

Werkzaamheden Bergsediepsluis en de brug Bergsediepsluis

Een slijtlaag bestaat uit asfalt en meerdere lagen daaronder, die ervoor zorgen dat weggebruikers voldoende grip hebben. Het aanbrengen van de slijtlaag is weersgevoelig en kan alleen in de periode tussen april en september worden uitgevoerd.

De brug over de Bergse Diepsluis is een van de 7 beweegbare bruggen waarvan we in 2024 en 2025 de slijtlaag vervangt. De 6 overige bruggen die binnen dit project een nieuwe slijtlaag krijgen zijn de 3 bruggen over de Grevelingensluis, de 2 bruggen over de Zandkreeksluis en de Krammerbrug.

Meer informatie Bergsediepsluis en de brug Bergsediepsluis

Meer informatie over de werkzaamheden aan de slijtlaag van de brug Bergse Diepsluis en andere bruggen binnen dit project staat op de projectpagina Zeeland: onderhoud slijtlagen bruggen. Lees ook het artikel in het online magazine Bereikbaar Zeeland. Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.