Werkzaamheden

A12: Galecopperbrug richting Arnhem dicht; april 2024

Gepubliceerd op: 28 maart 2024, 13.04 uur

De Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht is op zaterdag 6, zaterdag 13 en zondag 14 april 2024 richting Arnhem van 08.00 tot 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. De weg onder de brug (Papendorpseweg) is dan ook afgesloten voor auto- en fietsverkeer.

Houd rekening met 60 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Omleidingen werkzaamheden Galecopperbrug

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem leiden we om via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15.
  • Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27 (zie ook de omleidingskaart).
  • Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Fietsers rijden om via de Galecopperdijk.

Informatiepanelen en/of gele borden geven de omleidingsroutes aan. Door (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. We adviseren weggebruikers voor vertrek de actuele planning te bekijken op de website Galecopperbrug.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Sluit niet aan in de file

Vanwege de verwachte hinder adviseren we weggebruikers - waar mogelijk - te reizen met het openbaar vervoer of de fiets. Of de autoreis op een andere dag te plannen.

Werkzaamheden Galecopperbrug

Tijdens de afsluitingen plaatsen we een nieuwe constructie op een van de torens van de Galecopperbrug richting Arnhem. Daarnaast worden buizen bevestigd tussen het brugdek en de nieuwe constructie waar later dit jaar de nieuwe stalen kabels doorheen gaan lopen.

Groot onderhoud tot halverwege 2025

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van groot onderhoud aan de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem. Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen tientallen jaren flink toegenomen.

Daarnaast vertonen de stalen kabels die het brugdek dragen roestvorming op de brug richting Arnhem. Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, vindt tot halverwege 2025 onderhoud plaats. De grootste klus is het vervangen van de stalen kabels.

Verkeershinder in de regio

In 2024 voeren we, naast het vervangen van de stalen kabels van de Galecopperbrug, nog andere grote onderhoudswerkzaamheden uit rond Utrecht. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio.

We vernieuwen het wegdek op grote delen van de A12 en A2, voeren renovaties uit aan verschillende viaducten en bruggen en brengen nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2). Daarnaast voeren we regulier onderhoud uit, zoals asfaltreparaties en groenonderhoud.

Meer informatie werkzaamheden Galecopperbrug

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.