Werkzaamheden

N59: werkzaamheden gaan niet door; 15 tot 18 en 22 tot 25 maart 2024

Gepubliceerd op: 14 februari 2024, 10.53 uur - Laatste update: 25 maart 2024, 10.25 uur

Origineel bericht: We verstevigen de berm van de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg). Door de berm te verharden, kunnen weggebruikers makkelijker en veiliger uitwijken als er hulpdiensten moeten passeren.

Omleiding via A29/A4, openbaar vervoer blijft hetzelfde

Het verkeer wordt omgeleid. Automobilisten tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard leiden we om via de N257, de A4 en A29 of andersom. De parallelweg blijft wel open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer. Het openbaar vervoer kan over de parallelbaan en blijft dan ook rijden volgens het normale schema.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Laag grond wordt vervangen door steenlaag

De berm bestaat nu uit een stenen fundering (Silex) met daarbovenop een laag grond (met ingezaaid gras) en wordt ook gebruikt om uit te wijken bij passerende hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer. Op enkele plekken ligt de berm te laag en ontstaat soms ook diepe spoorvorming in de berm.

Om dit te verbeteren wordt de hele laag grond (over 2 keer 6 km) weggehaald en vervangen door een gewalste steenlaag (Silex) bovenop de fundering. Daardoor ontstaat een stevige berm, die ook duidelijker herkenbaar is om overheen te rijden. Aannemer Heijmans voert het werk uit.

Meer informatie N59

Meer informatie over de N59 vindt u op de website N59 van de toekomst.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.