Werkzaamheden

Spijkenisserbrug 4 weken dicht voor asfaltwerkzaamheden; april en mei 2024

Gepubliceerd op: 1 februari 2024, 14.09 uur - Laatste update: 22 februari 2024, 10.37 uur

Rijkwaterstaat voert in april en mei 2024 asfaltwerkzaamheden uit aan de Spijkenisserbrug tussen Hoogvliet en Spijkenisse. De brug is dan 4 weken dicht voor wegverkeer. Houd in deze periode rekening met grote verkeershinder.

Werkzaamheden Spijkenisserbrug

Door slijtage zitten er op beide hefdelen van de Spijkenisserbrug gaten in het asfalt. Op sommige plaatsen is het stalen rijdek zichtbaar geworden en is de weg minder stroef. We gaan daarom het asfalt vernieuwen. Zo kan het verkeer veilig over de brug blijven rijden.

Tegelijk met de asfaltwerkzaamheden repareren we een aantal scheurtjes in het stalen rijdek. En we renoveren de voegovergangen, zodat de brug in de zomer beter bestand is tegen hitte.

Planning werkzaamheden Spijkenisserbrug

De werkzaamheden staan gepland van zaterdag 13 april tot maandag 13 mei 2024. De brug is de gehele periode dicht voor wegverkeer. Het fiets- en voetpad blijft gewoon open.

Omleiding en hinder Spijkenisserbrug

Tijdens de brugafsluiting wordt het verkeer omgeleid via de A15 (Botlekbrug) en N218 (Hartelbrug). Weggebruikers moeten, vooral in de spits, rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. Het scheepvaartverkeer heeft weinig last, doordat 1 hefdeel beschikbaar blijft voor een draaiing.

Hinder beperken

We proberen de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk te beperken. Zo werken we 24 uur per dag door en vallen de werkzaamheden deels in de meivakantie, wanneer er minder verkeer over de brug rijdt. Ook gaat de Hartelbrug tijdens de werkzaamheden niet open voor scheepvaart, zodat de omleidingsroute altijd beschikbaar blijft.

Alternatieven

Weggebruikers wordt geadviseerd om tijdens de afsluiting, waar mogelijk, buiten de spits te reizen, te kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets óf vaker thuis te werken.

Geluid

Het verwijderen van het asfalt kan geluidsoverlast veroorzaken voor direct omwonenden aan de kant van Spijkenisse en Hoogvliet. In totaal duurt dit een aantal dagen per hef. Om de geluidshinder te beperken vinden deze werkzaamheden alleen plaats tussen 07.00 en 22.00 uur. Mogelijk gebeurt dat ook op zondag.

Grote renovatie

De asfaltwerkzaamheden vinden plaats voor de renovatie van de Spijkenisserbrug. Eind 2024 start het vernieuwen van de systemen voor de bediening, bewaking en besturing. Tijdens deze werkzaamheden is de brug ook regelmatig afgesloten. De exacte planning hiervan volgt later in 2024.

SMS Service

Wilt u een sms-bericht krijgen als de brug dicht is? Meld u dan aan voor de SMS Service met de tekst ‘sbrug aan’ naar 3669.