Werkzaamheden

A2: werkzaamheden verkeerssignalering en asfalt bij Amsterdam; februari en maart 2024

Gepubliceerd op: 15 februari 2024, 13.50 uur - Laatste update: 15 februari 2024, 14.19 uur

We werken in de maanden februari en maart 2024 aan de verkeerssignalering en het asfalt op de snelweg A2 bij Amsterdam. Het werk vindt plaats tussen de knooppunten Holendrecht en Amstel van 19 tot en met 25 februari en van 4 tot en met 24 maart 2024.

Om het werk veilig uit te kunnen voeren, sluiten we wisselend verschillende op- en afritten af. Dit zorgt met name in de avond en nacht (tussen 21.00 en 05.00 uur) voor verkeershinder.

Werkzaamheden A2

De werkzaamheden op de A2 bestaan onder andere uit het vervangen van de wegkantsystemen en de signaalgevers boven de rijbaan. In de weken dat er werkzaamheden plaatsvinden is er geen verkeerssignalering. De digitale borden boven de weg werken in deze periode dus niet. Ook vervangen we het asfalt in deze periode.

De extra reistijd is 5 tot 15 minuten door file of een omleiding.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Asfalteringswerkzaamheden A2

Vanaf maandag 11 maart tot en met donderdag 14 maart 2024 verwijderen we en brengen we nieuw asfalt aan op de A2 ter hoogte van de op- en afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel. De werkzaamheden vinden elke avond van 23.00 tot 05.00 uur plaats. De A2 en op- en afrit Ouderkerk aan de Amstel is dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A2, A9, A1 en A10.

Advies aan weggebruikers A2

We adviseren weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Zo zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Verkeerssignalering voor snelwegen

Om de snelwegen veilig te kunnen gebruiken werken we met verkeerssignalering. De verkeerssignalering bestaat uit lussen in het wegdek, matrixborden boven de weg en de verkeerscentrale.

De lussen meten hoeveel auto’s er rijden en hoe hard ze gaan. Deze informatie geven we door aan de matrixborden waar vervolgens een snelheidsbeperking op komt te staan. In de verkeerscentrale kunnen wegverkeersleiders met de hand bijsturen en bijvoorbeeld een kruis of verdrijvingspijl plaatsen.

Meer informatie werkzaamheden A2

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.