Nieuwsbericht

Stuw Grave: problemen met 2 jukken, Maas tussen Sambeek en Grave gestremd

Gepubliceerd op: 1 september 2023, 11.06 uur - Laatste update: 20 oktober 2023, 12.02 uur

Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de jukken bij stuw Grave is vrijdagochtend 1 september 2023 1 juk eruit geklapt. Een andere juk was door de werkzaamheden buiten werking. Er lag een bouwkuip, die bouwkuip is in het gat gezogen. Gelukkig werd er op dat moment niet aan de jukken gewerkt en is niemand gewond geraakt. Het incident gebeurde rond 7.50 uur.

De aannemer probeert de bouwkuip weer op zijn plek te krijgen, dat is een ingewikkelde klus in combinatie met de sterke stroming op de Maas.

In onze nieuwsfeed houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bekijk onze nieuwsfeed

Stremming Maas

Er is sprake van een waterstandsdaling tussen Sambeek en Grave. De Maas is preventief gestremd om eventuele problemen voor scheepvaart te voorkomen. De Keersluis Heumen is dicht om effecten op het Maas-Waalkanaal en de aftakkingen te voorkomen.

Informeren omgeving

Rijkswaterstaat informeert de omgeving zoals woonbooteigenaren en jachthavens.