Nieuwsbericht

Spelen met oplossingen voor klimaatverandering

Gepubliceerd op: 18 september 2023 - Laatste update: 19 september 2023, 16:28

We merken het allemaal: klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen voor nu en in de toekomst. Om meer bewustzijn te creëren, maakte het programma Strategische Verkenningen samen met collega’s en het iAMLAB van CGI, de game ‘Expeditie Delta’.

Spelers worden uitgedaagd om in verschillende toekomstscenario’s oplossingen te vinden voor klimaatverandering. Het spel is gelanceerd op het 225-jarig jubileum van Rijkswaterstaat op 24 mei 2023.

Rijkswaterstaat houdt in deze game rekening met 4 mogelijke scenario’s voor de toekomst. De spelers ontdekken in Expeditie Delta welke maatregelen er in elk scenario mogelijk zijn om Nederland voor te bereiden op een ander klimaat. Zo wordt al spelend duidelijk wat de mogelijke gevolgen zijn van het veranderende klimaat voor ons land.

Expeditie Delta

Klimaatverandering heeft effect op vele facetten van het leven. Rijkswaterstaat beheert een groot deel van onze leefomgeving, zoals de wegen, waterwegen, rivieren en de Noordzee. We moeten ons daarom nu voorbereiden op aanpassingen aan ons land om ervoor te zorgen dat Nederland ook in de toekomst veilig, leefbaar en bereikbaar blijft.

Als speler van Expeditie Delta maak je kennis met de mogelijke maatregelen van Rijkswaterstaat om Nederland te laten meebewegen met het veranderende klimaat.

De game is bedoeld voor alle inwoners van Nederland. Speel het spel en ervaar hoe we ons Nederlandse landschap kunnen voorbereiden op klimaatverandering!

Het spel Expeditie Delta is beschikbaar in de App Store en op Google Play onder de naam ‘Expeditie Delta’.