Werkzaamheden

A28: avond- en nachtafsluitingen tussen Zwolle-Zuid en knooppunt Hattemerbroek; 28 - 31 augustus 2023

Gepubliceerd op: 17 augustus 2023, 10.35 uur - Laatste update: 17 augustus 2023, 15.49 uur

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A28 tussen Zwolle-Zuid en knooppunt Hattemerbroek.

In verband met de werkzaamheden is de A28 tussen Zwolle-Zuid en Hattemerbroek in de richting van Apeldoorn en Amersfoort afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de opritten Zwolle-Centrum en Zwolle-Zuid richting Apeldoorn en Amersfoort zijn afgesloten.

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 28 tot en met donderdag 31 augustus 2023 in de avonden en nachten tussen 20.00 en 05.00 uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 min.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van asfalt en aanbrengen van markering op het vernieuwde wegdek. De snel- en autowegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Omleidingsroutes voor A28

Doorgaand verkeer vanuit het noorden richting Amersfoort wordt vanaf knooppunt Heerenveen en knooppunt Joure geadviseerd om de A6 richting Amsterdam te volgen. Vanaf knooppunt Hoogeveen wordt doorgaand verkeer richting Apeldoorn/Amersfoort geadviseerd om te rijden via de N48/N348. Doorgaand verkeer vanaf knooppunt Holsloot richting Apeldoorn/Amersfoort wordt geadviseerd om via de N34/N36/A1 te rijden.

Voor bestemmingsverkeer is Zwolle bereikbaar. Verkeer in Zwolle in de richting van knooppunt Hattemerbroek wordt omgeleid via de N331 – N764 – N50. Borden langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Meer informatie werkzaamheden A28?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina Onderhoud wegen Oost-Nederland.