Nieuwsbericht

Online magazine Bereikbaar Zeeland: Sluis Hansweert krijgt nieuwe wachtplaatsen en loopbruggen

Gepubliceerd op: 6 juli 2023, 16.12 uur - Laatste update: 15 januari 2024, 09.58 uur

De 42 wachtplaatsen en 13 loopbruggen van Sluis Hansweert hebben het einde van hun levensduur bereikt. We vervangen deze voorzieningen zodat de bemanning van schepen dit najaar weer van en aan boord kan komen bij de sluis.

Over het magazine Bereikbaar Zeeland

In het magazine Bereikbaar Zeeland nemen we lezers mee langs de werkzaamheden bij de sluis. We laten zien wat er gebeurt op locatie, hoe oude wachtplaatsen verwijderd worden en hoe er nieuwe voor teruggeplaatst worden.

In de negende editie van het magazine leest u ook over de voortgang en mijlpalen van het project Bereikbaar Zeeland. Ook vertellen we u meer over de hijswerkzaamheden aan de cilinders van de Oosterscheldekering.

Verder leest u hoe we met een jaarlijkse FIT-test bruggen en sluizen onder de loep nemen. Tot slot vertelt het magazine hoe Rijkswaterstaat met slimme verlichting werkt aan een schone, duurzame leefomgeving.

Abonneren magazine ‘Bereikbaar Zeeland’

U kunt alle verhalen nu bekijken in het magazine Bereikbaar Zeeland. Wilt u automatisch een melding ontvangen van volgende edities? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland. Zo ontvangt u in het vervolg als eerste de nieuwsbrief met het magazine in uw mailbox.

We werken de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 van de twintigste eeuw. Ze zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd. 

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten.