Werkzaamheden

A28: weekendafsluiting bij Wezep in verband met aanleg nieuwe aansluiting; 21 - 24 juli 2023

Gepubliceerd op: 13 juli 2023 - Laatste update: 17 juli 2023, 14:23

Van vrijdag 21 juli 20.00 tot en met maandagochtend 24 juli 2023 05.00 uur is de snelweg A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en aansluiting ’t Harde volledig afgesloten. De afsluiting is nodig in verband met de realisatie van een nieuwe aansluiting Wezep.

Provincie Gelderland realiseert deze aansluiting samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O.

Tijdens de weekendafsluiting breekt Provincie Gelderland het oude viaduct in de bestaande aansluiting (Voskuilerdijk) volledig af. Daarnaast plaatst de provincie de liggers voor het nieuwe viaduct in de nieuwe aansluiting. Doorgaand verkeer op de A28 wordt omgeleid via de A1 en A50.

Nieuwe aansluiting Wezep

De nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark H2O op de A28 ontlast de kern van Wezep van vrachtverkeer. De verkeersveiligheid verbetert hierdoor en er wordt minder CO2 en geluid geproduceerd. Kijk voor meer informatie op de website van Provincie Gelderland.

Werkzaamheden A28

De werkzaamheden vinden gelijktijdig plaats met werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de A1 tussen knooppunt Hoevelaken en Amersfoort-Vathorst. Meer informatie over deze werkzaamheden leest u in het persbericht A28: knooppunt Hoevelaken en Amersfoort-Vathorst dicht.