Werkzaamheden

A12 IJsselbruggen: afsluiting fietspad Lathumsedijk; 24 juli - 25 september 2023

Gepubliceerd op: 12 juli 2023, 12.50 uur - Laatste update: 28 juli 2023, 11.40 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat verwijdert bouwcombinatie Savera IJsselbruggen de steigers boven het fietspad, dat onder de A12 IJsselbruggen in Westervoort loopt. Ook worden inspectiepaden aan de brug geplaatst.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het fietspad op de Lathumsedijk/fietsknooppunt 90 afgesloten van maandag 24 juli 2023 06.30 tot en met maandag 25 september 06.30 uur. Fietsers worden tijdens deze periode omgeleid via de Driegaardensestraat en Rivierweg.

De steigers boven het fietspad waren nodig in verband met de renovatie van de stalen A12 IJsselbruggen. Deze renovatie omvat voornamelijk laswerkzaamheden aan de onderkant van de bruggen. Vanaf 24 juli worden de steigers boven het fietspad verwijderd, waarbij we ook inspectiepaden aan de brug installeren.

Renovatie van de IJsselbruggen

De stalen A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. Eind 2022 zijn we gestart met de middelste stalen brug. De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Samen met Savera IJsselbruggen maken we het ontwerp èn voeren het werk uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.

Meer informatie

Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen vindt u op de projectpagina A12: renovatie IJsselbruggen.