Nieuwsbericht

Gewichtsbeperking lage brug bij het Hoofdvaartviaduct

Gepubliceerd op: 19 juni 2023

Naar verwachting geldt er vanaf halverwege juli 2023 op de lage brug bij het Hoofvaartviaduct een gewichtsbeperking voor verkeer dat zwaarder is dan 20 ton, zoals bijvoorbeeld landbouw- en vrachtverkeer. De beperking is ingesteld na inspectie van het viaduct, vanuit het oogpunt van veiligheid.

Omleidingsroute en extra reistijd

De omleidingsroute wordt aangegeven via gele borden. De extra reistijd bedraagt 4 tot 6 minuten. Het overige verkeer kan gewoon gebruik blijven maken van de afrit en de lage brug. De gewichtsbeperking blijft van kracht totdat het Hoofdvaartviaduct, waarvan de lage brug onderdeel is, vervangen wordt.

A44: vernieuwen bruggen en viaducten

Het Hoofdvaartviaduct ligt in de A44 tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar. Deze weg is aangelegd in de jaren 30. De 17 bruggen en viaducten in deze weg zijn dus ruim 80 jaar oud. Door de jaren heen zijn ze door steeds meer en zwaarder verkeer belast.

De Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct worden vanaf eind 2025/begin 2026 vervangen. De exacte volgorde van vervanging van de bruggen en viaducten is nog niet bepaald.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina A44: vernieuwen bruggen en viaducten.