Werkzaamheden

A6: Ketelbrug 's weekends dicht; 9 juni - 12 juni 2023

Gepubliceerd op: 6 juni 2023 - Laatste update: 9 juni 2023, 12:06

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 9 tot maandag 12 juni werkzaamheden uit aan de Ketelbrug in de snelweg A6. We vernieuwen het asfalt en brengen belijning aan.

Tijdens de werkzaamheden is de A6 dicht tussen Lelystad-Noord en Urk, richting van Emmeloord. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het levensverlengend onderhoud dat we uitvoeren aan de A6 tussen Bant en Almere-Buiten tot eind augustus 2023.

Afsluitingen en omleidingen

Van vrijdag 9 juni 22.00 tot maandag 12 juni 05.00 uur vinden de volgende afsluitingen en omleidingen plaats richting Emmeloord:

  • A6 vanaf Lelystad-Noord (11) tot Urk (13)
  • oprit Lelystad-Noord (11) afgesloten
  • oprit Swifterbant (12) afgesloten
  • verzorgingsplaats Oeverwal
  • tankstation en verzorgingsplaats De Abt
  • de Ketelmeerweg over de Ketelbrug in beide richtingen afgesloten

Doorgaand verkeer vanuit Amsterdam richting Lemmer/Emmeloord leiden we om via de snelwegen A1 en de A28. Vanuit Utrecht leiden we om via de A28 en de autoweg N50 en vanuit Almere via de snelweg A27, de A1 en de A28.

Lokaal verkeer leiden we om via afrit Lelystad-Noord (11), de N307, N50 en de N352 om bij oprit Urk (13) de A6 weer op te gaan.

Levensverlengend onderhoud

Tot eind augustus 2023 passen we levensverlengend onderhoud toe op A6 tussen Bant en Almere-Buiten in beide richtingen. Dit houdt in dat we, afhankelijk van de staat van het asfalt, bepaalde wegvakken opnieuw asfalteren, voegen renoveren, detectielussen vervangen en waar nodig belijning opnieuw aanbrengen.

Een detectielus bevindt zich in het wegdek, waarmee we met behulp van elektronica een voertuig kunnen waarnemen. Een voegovergang is de verbinding/schakel tussen de snelweg en de brug. Zo verlengen we de levensduur van onze snelwegen en houden we deze kwalitatief op niveau.

Werkzaamheden provincie aan Markerwaarddijk N307

Ook de provincie Flevoland voert het weekend van 10 en 11 juni werkzaamheden uit in de provincie Flevoland. Van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni wordt van 20.00 tot 6.00 uur gewerkt aan de Markerwaarddijk N307. De werkzaamheden vinden niet plaats op de omleidingsroute. Bekijk de website van de provincie Flevoland voor meer informatie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie geplande werkzaamheden.