Nieuwsbericht

Fietsen tijdens afsluitingen extra aantrekkelijk dankzij speciale acties

Gepubliceerd op: 15 mei 2023

De fiets pakken tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug heeft meerdere voordelen. U vermijdt files, beperkt het verkeer én werkt aan uw gezondheid. Daarom hebben we fietsen in deze periode nog aantrekkelijker gemaakt.

Als u tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug en/of Heinenoordtunnel files wilt vermijden, is de fiets misschien een mooi alternatief.

Dit geldt niet alleen voor de mensen uit de Hoeksche Waard of Goeree Overflakkee, maar ook voor de mensen in Drechtsteden die normaal de A16 pakken.

Met fietsen beperkt u niet alleen het verkeer op de omleidingsroutes, het is nog gezond ook. Om de overstap naar de fiets makkelijker te maken, hebben we een paar aantrekkelijke acties opgezet. Hiervan kunt u tot 1 september 2023 gebruikmaken.

Slim reizen voor cadeaubonnen en uitjes

Reist u tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug en/of de Heinenoordtunnel niet met de auto, maar bijvoorbeeld met de fiets of het OV, dan kunt u met de Dumoco+-app punten sparen.

De punten kunt u inwisselen voor cadeaubonnen, uitjes en lokale producten en diensten. Tijdens de volledige afsluitingen kunt u zelfs extra punten verdienen door slim of niet te reizen!

Gebruik bijvoorbeeld de gratis fietspont, werk thuis of stap in het OV. Ontwijkt u de drukte in het OV door buiten de spits te reizen? Dan levert de OV-reis u nóg meer punten op. Zo spaart u tijdens de afsluiting sneller beloningen bij elkaar.

Download de gratis Dumoco+-app en meld u daarin aan voor de Slim Reizen Challenge regio Hoeksche Waard, Drechtsteden en Goeree-Overflakkee.

50% korting op de Waterbus

In de regio Drechtsteden-Rotterdam kunt u (zolang er plaats is) met uw fiets met 50% korting gebruikmaken van de Waterbus.

De actie is geldig tijdens de afsluitingen van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel.

Ook dit werkt heel simpel. Ga naar de website van de Waterbus en voer tijdens het kopen van uw ticket de kortingscode HEINENOORD-733B8F in. Reken af en fietsen maar!

Korting op deelfiets

Woont of werkt u in de Drechtsteden? Probeer dan eens een deelfiets van Donkey Republic.

Tijdens de afsluitingen van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel kunt u met korting een fiets uitproberen. Deelfietsen zijn bijvoorbeeld een oplossing om van een OV-halte naar uw werk te reizen of een alternatief voor korte autoritten.

Met de kortingscode ZUIDHOLLANDBEREIKBAAR is de fiets voor u de eerste 2 uur gratis.

Meer informatie acties

Meer informatie over de verschillende acties vindt u op de website van ways2go.