Nieuwsbericht

Goereesesluis: update hersteloperatie

Gepubliceerd op: 5 april 2023, 17.13 uur - Laatste update: 9 januari 2024, 15.30 uur

De schade aan de klep van de ophaalbrug in de Goereesesluis is groter dan gedacht. Om de schade te repareren wordt de klep donderdag 6 april 2023 op een ponton getakeld en afgevoerd naar een werf.

De Goereesesluis is door de reparatie op donderdag 6 april tussen 10.00 en 12.00 uur dicht.

Vernieuwing van onderdelen

De stalen draaipunten van de brug worden momenteel vernieuwd en opnieuw ingestort in het beton. Ook moeten we een nieuw bewegingswerk (assen en tandwielen) installeren. Naar verwachting is de hele hersteloperatie begin juni 2023 klaar.

Maatregelen Goereesluis

De Goereesesluis is voor de afvoer van de klep donderdag 6 april tussen 10.00 en 12.00 uur gestremd.

Vanwege de start van het recreatieseizoen stellen we nieuwe regels in voor brugpassages van schepen hoger dan 14 m. Vanaf de start van het vaarseizoen kunnen deze schepen de sluis ook in de avond en nacht passeren. Vanaf 7 april 12.00 uur gelden de volgende tijden voor het passeren van de sluis:

Maandag tot en met zondag:

  • Tussen 06.00 en 07.00 uur
  • Tussen 09.00 en 10.00 uur
  • Tussen 13.00 en 14.00 uur
  • Tussen 19.00 en 20.00 uur
  • Tussen 22.00 en 06.00 uur

Maatregelen lokaal, langzaam en landbouwverkeer

Weggebruikers kunnen gebruik maken van de autoweg N57 en hebben geen tot weinig last van de werkzaamheden. Voor lokaal verkeer stellen we 2 omleidingsroutes in. Een route voor bestemmingsverkeer vanuit Rotterdam naar het Industrieterrein Stellendam en de binnen- en buitenhaven. En de andere route voor bestemmingsverkeer vanuit Zeeland naar restaurant Zoet of Zout en Aseal.

(Brom)fietsers, voetgangers en scooters kunnen gebruik maken van een tijdelijke passage over de sluisdeuren onder begeleiding van verkeersregelaars.

Het landbouwverkeer en brommobielen kunnen dagelijks buiten de spitsen begeleid op een aantal vaste tijdstippen over de N57 rijden van Voorne-Putten naar Goeree-Overflakkee en andersom. De actuele vertrektijden vindt u op de projectpagina over de Goereesesluis.