Werkzaamheden

A12: groot onderhoud tussen Grijsoord en Waterberg; 31 juli - 9 augustus 2023

Gepubliceerd op: 20 april 2023, 11.26 uur - Laatste update: 19 juli 2023, 13.00 uur

In de zomer van 2023 voeren we groot onderhoud uit aan de A12 bij Arnhem tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg in de richting van Duitsland. Dit betekent dat dit deel van de A12 helemaal dicht is voor verkeer van maandag 31 juli 05.00 tot woensdag 9 augustus 2023 04.00 uur.

De afsluiting zorgt naar verwachting voor hinder, omleidingen en extra reistijd van 30 tot 60 minuten.

Over de werkzaamheden aan de A12

We vervangen het asfalt op de A12 tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Daarnaast voeren we onderhoud uit aan bermen. We vervangen of vernieuwen de vangrail waar dat nodig is. Ook gaan we de verbindingsboog en invoegstrook opnieuw inrichten van de A12 bij knooppunt Grijsoord.

Houd rekening met verkeershinder en omleidingen

Van maandag 17 juli tot maandag 31 juli bereiden we de werkzaamheden voor. Hierbij sluiten we de vluchtstroken tussen knooppunt Grijsoord en knooppunt Waterberg af. Vanwege deze afsluitingen beperken we de snelheid. Dat zorgt mogelijk voor vertraging.

De werkzaamheden aan de A12 vinden plaats tussen maandag 31 juli 05.00 uur en woensdag 9 augustus 04.00 uur. Verkeer op de A12 in de richting van Duitsland wordt bij knooppunt Maanderbroek omgeleid via de A30, A1 en de A50.

Verkeer op de A50 leiden we bij knooppunt Valburg om via de A15 en de A325.

Advies aan weggebruikers

De extra reistijd loopt op tot meer dan 30 minuten. Hierom adviseren we weggebruikers:

  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de A12 tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie en pas zo nodig uw reis hierop aan.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg.

Groot onderhoud A12

We voeren onderhoud uit aan de A12 om te zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming, beperking van files en het vergroten van de bereikbaarheid. Om de kwaliteit van de snelwegen op niveau te houden, voeren we beheer en onderhoud uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie werkzaamheden A12?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of kijk op de Twitterpagina van Rijkswaterstaat verkeersinfo.