Nieuwsbericht

Sint Servaasbrug tijdelijk in hoogstand

Gepubliceerd op: 31 maart 2023 - Laatste update: 13 april 2023, 15:34

In verband met de verhoogde afvoeren van de Maas zetten we vanaf vrijdagmiddag/avond 31 maart 2023 de Sint Servaasbrug in de hoogstand. Dit gedurende de hele dag en nacht. Zo nemen we risico’s voor de scheepvaart weg.

Meer stroming en minder ruimte

In de winter en het begin van de lente bestaat er een grotere kans op hoogwater op de Nederlandse rivieren en langs de kust. Als gevolg hiervan stijgt het peil van de Maas de komende dagen stijgen. Door de stijging wordt de stroming sterker en de ruimte onder de brug kleiner. De sterkere stroming zorgt ervoor dat schepen moeilijk of niet kunnen afremmen.

Om de risico’s voor de scheepvaart te voorkomen, hebben we besloten om de brug gedurende de hele dag omhoog te zetten. We zijn tot deze beslissing gekomen na een gesprek met de gemeente Maastricht. Als de afvoer van de Maas weer gedaald is, wordt deze maatregel opgeheven. Naar verwachting zal deze situatie enkele dagen duren.