Nieuwsbericht

Sint Servaasbrug langer in de hoogstand door stremming Julianakanaal

Gepubliceerd op: 1 maart 2023 - Laatste update: 14 maart 2023, 14:47

De stremming van het Julianakanaal tussen sluis Born en haven Stein gaat langer duren. Daarmee ook de grote overlast voor de scheepvaart. Om dit enigszins tegemoet te komen, blijft de Sint Servaasbrug in Maastricht langer in de hoogstand.

Het is nog niet duidelijk onder welke voorwaarden de scheepvaart de bouwkuip veilig kan passeren. Daarom hebben we de stremming moeten verlengen. Het einde van deze stremming is nog niet duidelijk. De situatie zal in ieder geval duren tot en met maandag 6 maart. Rijkswaterstaat heeft hierover contact met de gemeente Maastricht.

Bediening Sint Servaasbrug

Sinds eind november 2022 wordt de Sint Servaasbrug ’s avonds en ’s nachts niet meer bediend. De camerabeelden die de medewerkers van de bediencentrale moeten gebruiken, zijn zonder daglicht niet duidelijk genoeg.

Om de tijdelijke situatie goed te kunnen organiseren, is besloten de brug continu in de hoogstand te houden, tot de stremming voorbij is. De stremming van het Julianakanaal stond eerst gepland tot en met donderdag 2 maart 2023.

Omvaren via Albertkanaal

De scheepvaart moet omvaren via het Albertkanaal. Door de beperkte bediening van de Sint Servaasbrug zit er een stremming op de omvaarroute. Met de hoogstand van de Servaasbrug is deze stremming weggenomen.