Werkzaamheden

A2: onderhoudswerkzaamheden parallelweg op Maasbrug (richting Maastricht); 11 april - 2 mei 2023

Gepubliceerd op: 31 maart 2023

We voeren van 11 april tot en met 2 mei 2023 werkzaamheden uit aan de snelweg op de A2 ter hoogte van de Maasbrug bij Wessem. Tijdens deze werkzaamheden vervangen we de barrier (geleidingswand) tussen de parallelweg en de rijksweg.

Ook vindt er asfaltonderhoud plaats aan de parallelweg op de Maasbrug. Er geldt een aangepaste snelheid op de A2 over de Maasbrug. Tijdens de werkzaamheden is er geen verkeer mogelijk over de parallelweg. De oprit van de A2 bij Wessem richting Maastricht is tijdens de werkzaamheden ook afgesloten.

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Afsluiting en verwachte hinder A2

Van dinsdag 11 april tot en met dinsdag 2 mei op doordeweekse avonden en nachten (19.00 - 06.00 uur) kan men verkeershinder verwachten richting Maastricht:

  • de parallelbaan over de Maasbrug ter hoogte van Wessem is afgesloten;
  • er geldt aangepaste snelheid op A2 over de Maasbrug ter hoogte van Wessem;
  • de A2 oprit (42) Wessem richting Maastricht is afgesloten.

In de volgende weekenden sluiten we de parallelweg en de oprit van de A2 bij Wessem voor verkeer richting Maastricht het gehele weekend af:

  • vrijdag 14 april vanaf 19.00 tot en met maandag 17 april 6.00 uur;
  • vrijdag 21 april vanaf 19.00 tot en met maandag 24 april 6.00 uur;
  • vrijdag 28 april vanaf 19.00 tot en met maandag 1 mei 6.00 uur.

Omleidingsroutes afsluiting A2

Er is een omleiding voor de A2 richting Maastricht via knooppunt Grathem. Het verkeer over de A2 richting Maastricht kan blijven rijden over beperkte verkeersstroken. Recreatief fietsverkeer in de omgeving van sluis Heel kan in de weekenden de omleidingsborden voor fietsers volgen.

Go-Barry: innovatie op gebied van ‘veilig werken’

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden maken we gebruik van de innovatie Go-Barry. De Go-Barry is een zogenaamde Smart Moving Traffic Barrier en is een innovatie op het gebied van dynamische en intelligente (weg)afzettingen. De Go-Barry maakt het mogelijk om zonder de weg af te sluiten, een voertuigkerende barrier te plaatsen.

Ook op locaties met beperkte ruimte zoals bruggen, viaducten en versmallingen. Hierdoor kan er 1 rijstrook binnen 2 minuten dynamisch worden afgezet of vrijgegeven worden. Hierdoor geven we, op momenten dat we niet werken aan de weg, direct ruimte aan de weggebruiker terug.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het gaat om onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels regelmatig nodig hebben, zoals maaiwerkzaamheden, snoeiwerkzaamheden, asfalt reinigen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

We werken dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A2

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.