Werkzaamheden

A29: Heinenoordtunnel gaat later open op 20 februari 2023

Gepubliceerd op: 20 februari 2023 - Laatste update: 20 februari 2023, 11:59

De tunnelbuis in de Heinenoordtunnel (A29) bij Rotterdam in de richting Bergen op Zoom gaat maandagochtend 20 februari nog niet open, omdat werkzaamheden zijn uitgelopen. Rijkswaterstaat verwacht dat die buis om 16.00 uur weer wordt vrijgegeven.

Automobilisten moeten rekening houden met files in de regio en met files op de omleidingsroutes. We adviseren weggebruikers om hun reis voor te bereiden.

Werkzaamheden Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel zou maandag om 05.00 uur weer opengaan, maar het werk is nog niet klaar. Er is onder meer gewerkt aan zinkvoegen in de tunnel en er moet nog een brandwerende laag worden aangebracht.

Zonder deze brandwerende bekleding vinden wij het niet veilig om de tunnel open te stellen voor verkeer. Mocht er brand uitbreken dan is het rubber van de zinkvoeg niet beschermd. Het kan smelten met een grote lekkage tot gevolg, evenals een nog langere afsluiting.

De komende maanden vinden er meer werkzaamheden plaats. Deze kunt u vinden op de pagina planning renovatie Heinenoordtunnel.