Nieuwsbericht

A12: Uitdunnen begroeiing brug bij de Rotte en verwijderen populieren Spoorbrug Nootdorp

Gepubliceerd op: 28 februari 2023 - Laatste update: 28 februari 2023, 14:04

Vanaf 27 februari 2023 starten we met het uitdunnen van de begroeiing bij de brug over de Rotte. Van 3 tot 6 maart 2023 worden populieren die bij spoorbrug Nootdorp richting de spoorbaan groeien verwijderd.

Brug bij de Rotte

Een aantal bomen in het bosje bij de brug zijn oud. Hierdoor breken er takken af en neemt de kans op omvallen toe. We verwijderen een aantal populieren, wilgen en essen, die er slecht aan toe zijn. De overige bomen krijgen zo meer ruimte om door te groeien.

Ook snoeien we een aantal bomen die te dicht naar de snelweg groeien. Een deel van de gesnoeide takken blijft liggen. Dit is gunstig voor de vruchtbaarheid van de bodem en biedt dieren een leef- en schuilplaats.

Het werk geeft geen hinder voor weggebruikers.

Spoorbrug Nootdorp

Bij de spoorbrug Nootdorp groeien populieren te dicht naar de spoorbaan toe. Vanwege de veiligheid verwijderen we deze bomen. Ook de begroeiing onder de populieren verdwijnt om ruimte te maken voor herplant. In plaats van de populieren, komen er boomsoorten te staan die minder groot worden. De nieuwe bomen komen minder dicht op het spoor, om ze de komende jaren genoeg ruimte voor groei te geven.

Beperkte hinder weggebruikers

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is een deel van de vluchtstrook vlak voor de spoorbrug richting Zoetermeer (hectometerpaal 9,0 Re) afgezet.