Werkzaamheden

Nieuwe datum voor inspectie van brug Spannenburg; 20 januari 2023

Gepubliceerd op: 12 januari 2023, 12.47 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 14.26 uur

In samenspraak met de provincie Fryslân en de gemeente De Fryske Marren is een nieuwe datum gepland voor de inspectie van brug Spannenburg. Op vrijdag 20 januari tussen 09.00 uur en 15.00 uur, met mogelijk wat uitloop, inspecteren we de brug. Door slechte weersomstandigheden konden de werkzaamheden 13 januari niet door vanwege veiligheidsrisico's.

Deze inspectie is in opdracht van Rijkswaterstaat en is noodzakelijk om de veiligheid van het wegverkeer te blijven garanderen. Door de stremming van de Prinses Margriettunnel in de snelweg A7 tussen Sneek en Joure maakt veel meer verkeer gebruik van de brug dan gebruikelijk. Reden om de gehele brug grondig te controleren.

Verkeersstops zijn noodzakelijk

De inspecties vinden plaats tussen 09.00 en 15.00 uur en duren steeds maximaal 15 minuten, zodat het verkeer over de autoweg N354 zo weinig mogelijk oponthoud ervaart.

Verkeersstops zijn noodzakelijk. De inspecteurs moeten onder de brug in de houten constructie klimmen. Onder de brug moeten zij bouten inspecteren, eventueel aandraaien en zo nodig vervangen. Dit kan alleen op een veilige manier worden gedaan als er geen verkeer over de brug rijdt.

Tijdens de werkzaamheden zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer actief te informeren over de werkzaamheden, en in goede banen te leiden. Ook informeren we het verkeer over de verkeershinder door middel van tekstkarren.