Werkzaamheden

A12 IJsselbruggen: aanbrengen gaasnet parallelbaan; 6 - 9 december 2022

Gepubliceerd op: 2 december 2022 - Laatste update: 6 december 2022, 09:06

Aannemerscombinatie Savera IJsselbruggen brengt gaasnet aan op de leuning van de parallelbaan A12 IJsselbruggen. Deze werkzaamheden vinden plaats van dinsdag 6 op woensdag 7 december en van donderdag 8 op vrijdag 9 december 2022, tussen 19.30 en 06.30 uur.

Deze maatregel is nodig om te voorkomen dat voorwerpen van voertuigen op de bouwplaats onder de bruggen vallen. Het verkeer op de parallelbaan van Utrecht richting Duitsland leiden we beide nachten via de hoofdrijbaan.

Weggebruikers richting Utrecht hebben geen last van hinder door de werkzaamheden.

Renovatie A12 IJsselbruggen

De stalen IJsselbruggen in de snelweg A12 ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. De renovatie bestaat voornamelijk uit laswerkzaamheden aan de onderkant van de brug. Eind 2022 starten we eerst met de middelste stalen brug.

Daarna vindt de renovatie van de buitenste stalen brug plaats. De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Samen met Savera IJsselbruggen maken we het ontwerp én voeren het werk uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.

Meer informatie A12 IJsselbruggen

Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen is te vinden op onze projectpagina A12: renovatie IJsselbruggen.